Skogssällskapet förstärker med chefer i fält

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
REKRYTERING. Skogssällskapets förvaltningsverksamhet förstärker med sex nya regionchefer. Cheferna och en ny organisation ska vara på plats efter årsskiftet. 

– Vi genomför nu en satsning på vår fältorganisation för att komma närmare våra kunder och öka vår marknadsnärvaro. Min förhoppning är såklart att kunderna ska märka av förändringen i form av en ännu bättre helhetsservice, säger vd:n Calle Nordqvist.

Annons
Annons

Calle NordqvistCalle NordqvistDe nya cheferna ska vara ”starka ledare”, säger han.
– De kommer att fungera som regionchefer och hålla ihop teamens medarbetare. Därför behöver vi förstärka med nya ­kompetenser, säger han.

Personerna som söks ska ha erfarenhet av försäljning, gärna hos företag som levererar tjänster inom miljö och hållbarhet. Er­fa­ren­het av nätverksbyggande och coachande ledarstil anses meri­terande. Branscherfarenhet är ett plus men inget måste. Däremot krävs förstås ett stort skogligt intresse. ”Relevant högskole­utbildning” efterfrågas också.

Tanken är att få en bättre ­geografisk täckning än med dagens organisation som är indelad i fyra marknadsområden, berättar Calle Nordqvist. Varje chef ska ansvara för ett team med sju till nio med­arbetare. I dem arbetar skogs­för­valtare tillsammans med en produktions- och en virkesansvarig. De kommer i sin tur att ha ett nära samarbete med ekonomikonsulter och fastighetskonsulter som ­hjälper kunderna med bland annat bokföring, deklarationer och investeringsfrågor.

Utökningen av fältverksamheten kan innebära en minskning av antalet tjänster på annat håll i koncernen, enligt Calle Nordqvist.

SKOGEN 11/2018

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Märks jämställdhetsarbetet på din arbetsplats?

  Arbetsgivare är skyldiga att jobba förebyggande för att motverka diskriminering. Görs det på din skogliga arbetsplats? Är alla med på att man ska uppträda på ett inkluderande sätt? Eller finns det brister? Kanske är man inte riktigt med i gänget om man bryter mot normen? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Hundratals miljoner till fjällnära ärenden

  Under förra året betalade Skogsstyrelsen ersättning till 110 markägare som nekades avverkning i fjällnära skog.
 • Vi vill fylla på din verktygslåda!

  Kategorier: ledare, Johan Larsson
  Till alla som läser SKOGEN kan jag lova ett späckat år med fantastiska, spännande och nyttiga teman, skriver chefredaktör Johan Larsson i årets första ledare.
 • Annons
 • Här gick skogspriserna mot trenden

  Skogsfastigheter i norr fortsatte att locka köpare och hade en stark prisutveckling i fjol. I Mellansverige, däremot, sjönk priserna och gick således mot trenden i övriga landsdelar, enligt en rapport från Ludvig & Co.
 • Sveaskog höjer massavedspriser

  Nu höjer Sveaskog priserna på virke för andra gången i år.
 • Annons