Skogssällskapet förstärker med chefer i fält

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
REKRYTERING. Skogssällskapets förvaltningsverksamhet förstärker med sex nya regionchefer. Cheferna och en ny organisation ska vara på plats efter årsskiftet. 

– Vi genomför nu en satsning på vår fältorganisation för att komma närmare våra kunder och öka vår marknadsnärvaro. Min förhoppning är såklart att kunderna ska märka av förändringen i form av en ännu bättre helhetsservice, säger vd:n Calle Nordqvist.

Annons
Annons

Calle NordqvistCalle NordqvistDe nya cheferna ska vara ”starka ledare”, säger han.
– De kommer att fungera som regionchefer och hålla ihop teamens medarbetare. Därför behöver vi förstärka med nya ­kompetenser, säger han.

Personerna som söks ska ha erfarenhet av försäljning, gärna hos företag som levererar tjänster inom miljö och hållbarhet. Er­fa­ren­het av nätverksbyggande och coachande ledarstil anses meri­terande. Branscherfarenhet är ett plus men inget måste. Däremot krävs förstås ett stort skogligt intresse. ”Relevant högskole­utbildning” efterfrågas också.

Tanken är att få en bättre ­geografisk täckning än med dagens organisation som är indelad i fyra marknadsområden, berättar Calle Nordqvist. Varje chef ska ansvara för ett team med sju till nio med­arbetare. I dem arbetar skogs­för­valtare tillsammans med en produktions- och en virkesansvarig. De kommer i sin tur att ha ett nära samarbete med ekonomikonsulter och fastighetskonsulter som ­hjälper kunderna med bland annat bokföring, deklarationer och investeringsfrågor.

Utökningen av fältverksamheten kan innebära en minskning av antalet tjänster på annat håll i koncernen, enligt Calle Nordqvist.

SKOGEN 11/2018

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • FSC: Vi välkomnar synpunkter och dialog

  Kategorier: SKOGENdebatt, FSC Sverige
  SKOGENdebatt. Lars M Johansson  frågar om FSC Sverige har blivit en hemlig grupp för några få invalda. FSC Sverige är en medlemsdriven frivilligorganisation som strävar efter dialog och öppenhet, och vi vill gärna få fler medlemmar och användare, skriver styrelserepresentanter i en replik.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Bygg ditt eget paradis

  Skogsnäringen har säkert lika många namn för virke som inuiterna sägs ha för snö. Men vi är nog lika fattiga på synonymer för landskapsvård som inuiterna är när de ska prata om beachvolleyboll.
 • Väntad nedgång för Sveaskog

  Kategorier: Sveaskog
  Sveaskogs operativa rörelseresultat sjönk med 28 procent för årets nio första månader jämfört med samma period förra året.
 • Annons
 • Sänkt rörelseresultat men ökade leveranser för Mellanskog

  Kategorier: Mellanskog
  När Mellanskog summerar årets tre första kvartal syns en ökning i omsättning och leveranser men ett minskat rörelseresultat.
 • Minusresultat för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Nybildade Norra Skog belastades med omstruktureringskostnader och gjorde en förlust på 33 miljoner före skatt.
 • Annons