Skogspris till Kerstin Ekman

22 mars 2019 Författaren Kerstin Ekman har utsetts av Föreningen Skogen till årets mottagare av Greve Carl Bernadottes skogspris. ”Hennes författarskap ger ovärderlig inspiration till vårdandet av skogens kulturella, sociala, andliga och biologiska värden”, säger föreningens generalsekreterare Bengt Ek.

Skogspris till Kerstin Ekman

Den 10 april tar hon emot priset av kung Carl XVI Gustaf under Skogsnäringsveckan.

– Ett fullvärdigt förvaltarskap av skogen borde förutsätta Kerstin Ekman bland fortbildningsböckerna. Inte bara för kunskapen och klokskapen som ryms där, utan framför allt för att det vidgar skogssinnet. Kerstin ger ovärderlig inspiration till vårdandet av skogens kulturella, sociala, andliga och biologiska värden, säger Bengt Ek i ett pressmeddelande.

Ur Föreningen Skogens motivering: ”Att förvalta skog är att råda över en värld av levande och döda väsen, och somliga väsen där emellan. Men hur håller man de tiotusentals växterna, djuren, trollen och svunna mänskliga gestalterna vid liv i sitt förvaltarskap när virkesbilar ska rulla och det materiella välståndet ha sitt?

Att ta sig tid att vandra i skogen utan vare sig relaskop eller studsare är en nödvändighet. En annan är att lära sig mer om allt som inte finns med i skogsbruksplanen eller traktplaneringen. Historien, medmänniskornas upplevelser, myterna, mossorna. Skogsfolket kan inspireras och lära sig denna konst genom Kerstin Ekmans författarskap.”

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb