Skogspodd med sådd och snifferdogs

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Såddinventering, snifferdogs och drönare. Senaste avsnittet av Skogspodden bjuder på lite av varje.

I avsnitt 56 går vi ut och inventerar vårens sådd och passar på att kika på en beskogning intill där vi för cirka åtta år sedan sådde utan markberedning, berättar Per Jonasson som gör det webbsända radioprogrammet med sin pappa Bosse.

Annons
Annons

– Vi pratar också om våra granbarkborrar och hur vi tänker kring de angrepp vi fått. Också blir det lite prat kring Kanadensiskt gullris, Snifferdogs och drönare. Vill man se mera om vår beskogning så finns det två nya filmer på vår Youtubekanal också.  

Här kan du lyssna på Skogspodden

 

 

Bosse gräver upp en tallplanta för att mäta rötterna.

Publicerad:
 • Nyckelbiotopsförslag väcker kritik

  Kritiken mot Skogsstyrelsens förslag om att upphöra med registrering av nyckelbiotoper i samband med avverkningsanmälningar är massiv. Det visar inkomna yttranden, enligt tidningen Sveriges Natur.
 • Annons
 • Tjejer på skogskollo

  Många kollotjejer redan frälsta

  REKRYTERING. Unga kvinnor som deltar på Skogskollo för tjejer har redan en tydlig relation till skog, skogsbruk och skogen som arbetsplats. Det visar ett examensarbete vid SLU utfört av Sofie Dahlén Sjöbergh.
 • ”Barkborrens framfart inte reservatens fel”

  DEBATT. Det är olyckligt att barkborrens framfart skylls på naturreservaten. 97 procent av skogen där barkborrarna trivs ligger utanför reservaten, skriver Göran Rune, Skogsstyrelsen, och Claes Svedlindh, Naturvårdsverket.
 • Annons
 • Virkesstudion #21 - Kompetensförsörjning

  Hur lockar vi unga till branschen? Det är frågan som Virkesstudion diskuterar i sitt senaste avsnitt. 
 • ”Vi tar avstånd från sexistisk marknadsföring”

  Kategorier: jämställdhet, sexism
  DEBATT. Svensk skogsnäring tar starkt avstånd från marknadsföring av skogsmaskiner med lättklädda kvinnor, skriver flera chefer i ett gemensamt uttalande.
 • Annons