Skogspodd förenar olika intressen

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogspodden är en podd om skogsbruk som drivs av Per och Bo Jonasson. De vill visa att det går att kombinera ett lönsamt skogsbruk med kvalitetsfokus som har hög biologisk mångfald och höga sociala värden.

– Far är  83 år och vi har ett generationsskifte framför oss. Jag vill lära mig mer och då tänkte jag att en podd är en bra idé.

Annons
Annons

Du läser nu en artikel på Skogen.se. Vill du läsa fler kvalitativa artiklar om t.ex. virkesmarknad, skötsel och teknik? Testa 3 nummer av SKOGEN för endast 99 krDu läser nu en artikel på Skogen.se. Vill du läsa fler kvalitativa artiklar om t.ex. virkesmarknad, skötsel och teknik? Testa 3 nummer av SKOGEN för endast 99 kr.
Klicka här

Medan han lär mig får fler ta del av det. Dessutom verkar det finnas ett gap mellan miljörörelsen och skogsbruket. Jag tror vi kan täppa till det gapet i och med att vi jobbar med mycket biologisk variation, samtidigt som vi har hög produktion och timmer med hög kvalitet., berättar Per Jonasson för SKOGEN.

http://www.skogspodden.se/about/

 

 

 

Publicerad:
 • "Skogen borde få växa klart före slutavverkning"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Simon Rudin.
  SKOGENdebatt. Vad ska hända med våra fastigheter i renbetesland när vi inte får slutavverka? Det undrar skogsägare Simon Rudin som anser att utebliven tillsyn av storskogsbruket fått förödande konsekvenser.
 • Annons
 • Europa eldar med trä

  En perfekt storm har ökat efterfrågan på träbaserade bränslen över hela Europa, rapporterar DN.
 • Är det dags för nya sortiment?

  Virkespriserna har gått upp i vinter, men det har också kostnaderna för till exempel avverkning. Men även priset på energived stiger. Kan höjda priser på skogsbränsle ändra spelplanen? Kan det bli mer lönsamt att satsa på bränsleved? Eller andra mindre vanliga sortiment? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Självsådd contorta blir invasiv art 

  Kategorier: contorta
  När contortatallen introducerades i Sverige trodde man inte att den kunde självföryngras. Det var fel. Nu riskerar trädslaget att bli en invasiv art på myrar i norr. 
 • Nytt nummer av SKOGEN!

  Strax dimper SKOGEN 3/2023 ner i brevlådor landet runt, men redan nu finns det tillgängligt i digital form – för både prenumeranter och lösnummerläsare. Månadens tema är Utbildningsguide.
 • Annons