Skogspodd belönas med Guldkvist

28 februari 2018 Skogspodden belönas med Föreningen Skogens pris Guldkvisten. Den skogliga duon bakom poddsändningen mottar priset den 17 april ur kung Carl XVI Gustafs hand.

Skogspodd belönas med Guldkvist

Skogspoddens Bo Jonasson och Per Jonasson mottar priset under Skogsnäringsveckan den 17 april. De belönas för sina initierade, skogliga poddsändningar (radioprogram på internet).

– Bo och Per, far och son, vänder och vrider i Skogspodden på aktuella skogsfrågor. Med pedagogiskt handlag kopplar de ihop skogspolitiska frågor och jordnära skogsskötsel,  säger Bengt Ek, vd för Föreningen Skogen, i ett pressmeddelande.

– Bo och Per bjuder frikostigt på ett genuint skogskunnande baserat på vetenskap och lång praktisk erfarenhet. Den lyssnande skogsbrukaren får en mångfald av idéer, inte minst om hur man får upp tallskogar och blandskogar, fortsätter han.

Bo och Per driver eget skogbruk från gården Gusselborg strax norr om Lindesberg, i hjärtat av Bergslagen. Med kunnighet och engagemang bjuder de på en mängd lösningsinriktade tips till den enskilde skogsbrukaren.

– Skogspodden lyckas också nå en yngre lyssnarskara i en mogen bransch, avslutar Bengt Ek.

Fakta Guldkvistar: Föreningen Skogen delar årligen ut Guldkvistar till personer som på det nationella planet gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.Föreningen Skogen är en ideell och obunden medlemsorganisation med 8 600 medlemmar. Många av  medlemmarna är skogsägare eller arbetar på andra sätt med skogsbruk eller skogens produkter.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb