Skogspodd belönas med Guldkvist

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogspodden, Guldkvist, Föreningen Skogen
Per Jonasson och hans far Bo Jonasson belönas med Föreningen Skogen pris Guldkvisten för Skogspodden.
Skogspodden belönas med Föreningen Skogens pris Guldkvisten. Den skogliga duon bakom poddsändningen mottar priset den 17 april ur kung Carl XVI Gustafs hand.

Skogspoddens Bo Jonasson och Per Jonasson mottar priset under Skogsnäringsveckan den 17 april. De belönas för sina initierade, skogliga poddsändningar (radioprogram på internet).

Annons
Annons

– Bo och Per, far och son, vänder och vrider i Skogspodden på aktuella skogsfrågor. Med pedagogiskt handlag kopplar de ihop skogspolitiska frågor och jordnära skogsskötsel,  säger Bengt Ek, vd för Föreningen Skogen, i ett pressmeddelande.

– Bo och Per bjuder frikostigt på ett genuint skogskunnande baserat på vetenskap och lång praktisk erfarenhet. Den lyssnande skogsbrukaren får en mångfald av idéer, inte minst om hur man får upp tallskogar och blandskogar, fortsätter han.

Bo och Per driver eget skogbruk från gården Gusselborg strax norr om Lindesberg, i hjärtat av Bergslagen. Med kunnighet och engagemang bjuder de på en mängd lösningsinriktade tips till den enskilde skogsbrukaren.

– Skogspodden lyckas också nå en yngre lyssnarskara i en mogen bransch, avslutar Bengt Ek.

Fakta Guldkvistar: Föreningen Skogen delar årligen ut Guldkvistar till personer som på det nationella planet gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.Föreningen Skogen är en ideell och obunden medlemsorganisation med 8 600 medlemmar. Många av  medlemmarna är skogsägare eller arbetar på andra sätt med skogsbruk eller skogens produkter.

 

Publicerad:
 • Märks jämställdhetsarbetet på din arbetsplats?

  Arbetsgivare är skyldiga att jobba förebyggande för att motverka diskriminering. Görs det på din skogliga arbetsplats? Är alla med på att man ska uppträda på ett inkluderande sätt? Eller finns det brister? Kanske är man inte riktigt med i gänget om man bryter mot normen? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Hundratals miljoner till fjällnära ärenden

  Under förra året betalade Skogsstyrelsen ersättning till 110 markägare som nekades avverkning i fjällnära skog.
 • Vi vill fylla på din verktygslåda!

  Kategorier: ledare, Johan Larsson
  Till alla som läser SKOGEN kan jag lova ett späckat år med fantastiska, spännande och nyttiga teman, skriver chefredaktör Johan Larsson i årets första ledare.
 • Annons
 • Här gick skogspriserna mot trenden

  Skogsfastigheter i norr fortsatte att locka köpare och hade en stark prisutveckling i fjol. I Mellansverige, däremot, sjönk priserna och gick således mot trenden i övriga landsdelar, enligt en rapport från Ludvig & Co.
 • Sveaskog höjer massavedspriser

  Nu höjer Sveaskog priserna på virke för andra gången i år.
 • Annons