Skogspodd belönas med Guldkvist

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogspodden, Guldkvist, Föreningen Skogen
Per Jonasson och hans far Bo Jonasson belönas med Föreningen Skogen pris Guldkvisten för Skogspodden.
Skogspodden belönas med Föreningen Skogens pris Guldkvisten. Den skogliga duon bakom poddsändningen mottar priset den 17 april ur kung Carl XVI Gustafs hand.

Skogspoddens Bo Jonasson och Per Jonasson mottar priset under Skogsnäringsveckan den 17 april. De belönas för sina initierade, skogliga poddsändningar (radioprogram på internet).

Annons
Annons

– Bo och Per, far och son, vänder och vrider i Skogspodden på aktuella skogsfrågor. Med pedagogiskt handlag kopplar de ihop skogspolitiska frågor och jordnära skogsskötsel,  säger Bengt Ek, vd för Föreningen Skogen, i ett pressmeddelande.

– Bo och Per bjuder frikostigt på ett genuint skogskunnande baserat på vetenskap och lång praktisk erfarenhet. Den lyssnande skogsbrukaren får en mångfald av idéer, inte minst om hur man får upp tallskogar och blandskogar, fortsätter han.

Bo och Per driver eget skogbruk från gården Gusselborg strax norr om Lindesberg, i hjärtat av Bergslagen. Med kunnighet och engagemang bjuder de på en mängd lösningsinriktade tips till den enskilde skogsbrukaren.

– Skogspodden lyckas också nå en yngre lyssnarskara i en mogen bransch, avslutar Bengt Ek.

Fakta Guldkvistar: Föreningen Skogen delar årligen ut Guldkvistar till personer som på det nationella planet gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.Föreningen Skogen är en ideell och obunden medlemsorganisation med 8 600 medlemmar. Många av  medlemmarna är skogsägare eller arbetar på andra sätt med skogsbruk eller skogens produkter.

 

Publicerad:
 • Snart syns skogsbruket i storstäderna

  Med humor och sportreferenser vill kampanjen Skogslandslaget nå ut med kunskap om familjeskogsbruket till storstadsbor.
 • Annons
 • Forskare utvecklar fjärrstyrd markberedare

  En fjärrstyrd markberedare ska utvecklas av Skogforsk. Det finns flera anledningar till att man valt just en markberedningsmaskin.
 • Plockhuggare får skogspris

  Skogsägare Jan Bertilsson ställde om till hyggesfritt och anordnar kurser i ämnet. För det får han Naturskyddsföreningens skogspris.
 • Annons
 • Frivilligt avsatt areal oförändrad

  Arealen frivilligt avsatt skogsmark, cirka 1,3 miljoner hektar, var oförändrad 2021 jämfört med året innan.
 • Smittat frö kan förklara diplodia

  Skadliga svampar kan åka snålskjuts på frön och leva latent i värdväxter länge innan skador uppstår. Det kan vara förklaringen till utbrotten av tallsvampen diplodia på senare år, tror forskare vid SLU. Kunskapen ger hopp om metoder som kan stoppa skadegörare tidigt.
 • Annons