Skogspodd belönas med Guldkvist

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogspodden, Guldkvist, Föreningen Skogen
Per Jonasson och hans far Bo Jonasson belönas med Föreningen Skogen pris Guldkvisten för Skogspodden.
Skogspodden belönas med Föreningen Skogens pris Guldkvisten. Den skogliga duon bakom poddsändningen mottar priset den 17 april ur kung Carl XVI Gustafs hand.

Skogspoddens Bo Jonasson och Per Jonasson mottar priset under Skogsnäringsveckan den 17 april. De belönas för sina initierade, skogliga poddsändningar (radioprogram på internet).

Annons
Annons

– Bo och Per, far och son, vänder och vrider i Skogspodden på aktuella skogsfrågor. Med pedagogiskt handlag kopplar de ihop skogspolitiska frågor och jordnära skogsskötsel,  säger Bengt Ek, vd för Föreningen Skogen, i ett pressmeddelande.

– Bo och Per bjuder frikostigt på ett genuint skogskunnande baserat på vetenskap och lång praktisk erfarenhet. Den lyssnande skogsbrukaren får en mångfald av idéer, inte minst om hur man får upp tallskogar och blandskogar, fortsätter han.

Bo och Per driver eget skogbruk från gården Gusselborg strax norr om Lindesberg, i hjärtat av Bergslagen. Med kunnighet och engagemang bjuder de på en mängd lösningsinriktade tips till den enskilde skogsbrukaren.

– Skogspodden lyckas också nå en yngre lyssnarskara i en mogen bransch, avslutar Bengt Ek.

Fakta Guldkvistar: Föreningen Skogen delar årligen ut Guldkvistar till personer som på det nationella planet gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.Föreningen Skogen är en ideell och obunden medlemsorganisation med 8 600 medlemmar. Många av  medlemmarna är skogsägare eller arbetar på andra sätt med skogsbruk eller skogens produkter.

 

Publicerad:
 • Skogspodden synar specialsortiment

  I avsnitt 85 intervjuar Per Jonasson, Skogspodden, Tomas Birgersson som är utsynare på Rundvirke. Han berättar om specialsortiment som kan vara lönsamma.
 • Annons
 • Värre barkborreangrepp än väntat

  Kategorier: skogsskador, granbarkborre
  Skadorna av granbarkborre blev skyhöga även i år. Den förväntade minskningen uteblev, visar SLU:s inventering.
 • Nu kommer nya SKOGEN!

  I början av nästa vecka ska SKOGEN 11/2021 trilla ner i brevlådorna hos prenumeranterna – men redan nu kan du läsa den i digital form. Temat den här månaden är Hyggesfritt.
 • Annons
 • Nu finns kartor över landets diken

  Forskare har tagit fram nya digitala kartor över merparten av Sveriges diken. Kartorna är tillgängliga för alla.
 • Fler tror på stigande virkespriser

  Kategorier: Skogsbarometern 2021
  Fler skogsägare tror på stigande priser för såväl timmer som massaved, enligt Skogsbarometern. Men äganderätten utgör ett orosmoln.
 • Annons