SkogsNolia drog rekordpublik

18 juni 2008 Utställningen i norr slog till med full kraft. Det blev publikrekord på SkogsNolia i Hörnefors söder om Umeå. Mässan lockade 14 045 besökare, ett par tusen fler än 2006.

Fredagen den 13 juni blev rena turdagen för arrangörerna med 5892 skogsentusiaster som myllrade fram på den två kilometer långa slingan. 228 utställare i 180 montrar och ett smattrande ljud från 142 flaggstänger.

Demokörningar varvades med ivrigt spekulerande kring senaste halvmånarna att förstärka slirskydd och band. En behaglig blandning av diesel och nybryggt kaffe. Maskininnovationer, uppfräschade tekniknyheter, överraskande tekniska lösningar och listiga produkter blandades till en attraktiv mix. Inga tekiksprång men ett steg i rätt riktning mot ett effektivare skogsbruk. Mycket snack och färgsprakande foldrar var ett gott tecken på att det är en aktiv bransch där de stora maskintillverkarna kompletteras med de småskaliga svetsarna ute i bygderna. Toppbetyg för Skotar-SM där Jenny Andersson tog guld i damklassen.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb