Skogsmaskintillverkare flyttar ihop

17 april 2020 Skogsmaskinföretagen Eco Log och Gremo går samman. Till sommaren samlas all produktion i fabriken i Söderhamn.

Skogsmaskintillverkare flyttar ihop

Flyttlasset för tillverkningen av Gremos maskiner i Eco Logs fabrik i Söderhamn är planerat till i sommar. All försäljning av maskiner kommer därefter att ske genom Eco Logs organisation. Gremo Maskin Service (GMS) kommer dock att fortsätta att verka vid Gremos fabrik i Ätran i Falkenberg.

De bägge bolagen har samarbetat sedan länge, bland annat inom inköp.

Sammanslagningen innebär ett brett sortiment av skotare i viktklasserna 7,5 till 20 ton. Dessutom breddas Eco Logs skördarsortiment med en mindre åttahjulig maskin för skonsamt brukande i känslig terräng.

”Vi kommer att kunna erbjuda ett komplett sortiment av skotare och skördare, från små till stora och med kapacitet och egenskaper för alla typer av arbetsuppgifter och miljöer som våra kunder dagligen arbetar med. Det utökade sortimentet kommer att bli ett lyft för såväl Eco Logs som Gremos kunder liksom en effektivare eftermarknad med högre service än tidigare”, säger Eco Logs vd Anders Gustafson i ett pressmeddelande.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb