Skogsliv ersätts av nya kanaler

Bild för Bengt Ek Written by Bengt Ek On the
Sedan septembernumret har vi i tidningen SKOGEN fasta sidor med bevakning av Föreningen Skogens verksamhet. Vi berättar om medlemmar och deras arbete för skogen, om gemensamma aktiviteter, opinionsbildning, medlemsförmåner och lite om föreningens inre arbete.

Därmed minskar behovet av medlemsskriften Skogsliv som föreningens styrelse har beslutat att avveckla. Samtidigt ökar informationen om föreningen även på nätet. Så om du är digital: Följ oss och diskutera med kansli, styrelse och andra medlemmar på hemsidan, facebook, twitter och nyhetsbrevet eSKOGEN!

Annons
Annons

Om du hellre vill träffa medlemmar på riktigt i skogen så kom på våra medlemsexkursioner. Vill du träffa oss i stan så kom på Skogsnäringsveckan i Stockholm – med höjdpunkt den 14 april då alla medlemmar är välkomna gratis! Vill du dryfta någon skogsfråga på telefon  08-412 15 20 med vår medlemsansvariga Gunilla Lidén så gör det!
 
 
SKOGEN 12/2014
 
 
Publicerad:
Bild för Bengt Ek
Bengt Ek
Chefredaktör och generalsekreterare
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons
 • Bara el när Jämtkraft röjer

   I Jämtland röjs just nu ledningsgator för första gången helt och hållet med eldrift. Det innebär förstås fördelar för miljön, men kanske framför allt för personalen.
 • Virkesstudion #37 – Vad har hänt under sommaren?

  Kategorier: Virkesstudion #37
  I dagens avsnitt av Virkesstudion sammanfattar Carl Johan Moberg och Per Hedberg den händelserika sommaren.
 • Annons
 • Framtiden enligt Biometria

  På virkesmätningsorganisationen Biometria finns en avdelning för innovation och teknikutveckling som heter Biometria Labs och som nyligen har presenterat sin första trendspaning. 
 • Inget skadestånd för ek utan skönhetsvärde

  Markägare på Gotland kräver 50 000 kronor i skadestånd för att Skogsstyrelsen av misstag fällde en ek. Men tingsrätten säger nej och hävdar att trädet saknade skönhetsvärde.
 • Annons