”Skogskampanj är falsk marknadsföring"

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
debatt
DEBATT Kampanjen Svenska Skogen som flera skogsbolag nu kör är inget annat än falsk marknadsföring, skriver debattörerna Magnus Fredriksson och Viktor Säfve i flera lokaltidningar.

Att LRF Skogsägarna, Skogsindustrierna, Bergvik skog och statliga Sveaskog just nu kör en påkostad nationell reklamkampanj är som om tobaks- eller oljeindustrin skulle gå ut och slå sig för bröstet, och berätta att det är bra att olja/tobakskonsumtionen ökar för att det är bra för industrin, hävdar debattörerna.

Annons
Annons

- Den svenska skogen har på ett fundamentalt sätt förändrats. Det är en så stor och genomgripande förändring att liknelser saknas. Vi har gått från ett mångfaldsrikt skogslandskap till monokulturer och industriskogar. Internationellt sett så ligger Sverige i botten när det gäller naturvård. Kalavverkningarna är den enskilt största orsaken till förlusten av biologisk mångfald, hävdar debattörerna i bland annat Dala-Demokraten, Avesta Tidning och Värmlands Folkblad.

Läs artikeln i Dala-Demokraten

 

 

 

 

 

Opinion
Publicerad:
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Annons
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Annons
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • ”Förbjud högstubbar av gran”

  Kategorier: debatt, Björn Särnmark
  SKOGENdebatt. Hur kan Skogsstyrelsen kräva att det ska lämnas högstubbar på hyggen som blir rena yngelhärdarna för granbarkborre - har vi inte lärt av historien? Det undrar tidigare skogvaktaren Björn Särnmark i Värmland.
 • Annons