”Skogskampanj är falsk marknadsföring"

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
debatt
DEBATT Kampanjen Svenska Skogen som flera skogsbolag nu kör är inget annat än falsk marknadsföring, skriver debattörerna Magnus Fredriksson och Viktor Säfve i flera lokaltidningar.

Att LRF Skogsägarna, Skogsindustrierna, Bergvik skog och statliga Sveaskog just nu kör en påkostad nationell reklamkampanj är som om tobaks- eller oljeindustrin skulle gå ut och slå sig för bröstet, och berätta att det är bra att olja/tobakskonsumtionen ökar för att det är bra för industrin, hävdar debattörerna.

Annons
Annons

- Den svenska skogen har på ett fundamentalt sätt förändrats. Det är en så stor och genomgripande förändring att liknelser saknas. Vi har gått från ett mångfaldsrikt skogslandskap till monokulturer och industriskogar. Internationellt sett så ligger Sverige i botten när det gäller naturvård. Kalavverkningarna är den enskilt största orsaken till förlusten av biologisk mångfald, hävdar debattörerna i bland annat Dala-Demokraten, Avesta Tidning och Värmlands Folkblad.

Läs artikeln i Dala-Demokraten

 

 

 

 

 

Opinion
Publicerad:
 • Domar om nyckelbiotoper överklagas

  Skogsstyrelsen överklagar de domar som anser att markägare ska kunna överklaga nyckelbiotopsregistreringar.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Vacker men inte så växtlig

  Kategorier: SKOGENs ledare, Björk
  Det finns 800 växter och djur som gillar ­björken. Ytterligare 800 älskar den! Och på senare årtionden har även vi människor fått upp ögonen igen för vår vita vän: Sedan 1950-talet har björken fördubblat sin volym i de svenska skogarna. I ungskogarna har den i dag samma virkesvolym som granen. Och sett till arealen breder den också ut sig.
 • Permitterade erbjuds gröna jobb

  Kategorier: LRF, gröna jobb, plantor
  Permitterade kan få jobb inom de gröna näringarna. 8 000 personer erbjuds arbete varav 3 000 inom skogsplantering, skriver LRF i ett förslag som lämnats till Tillväxtverket.
 • Annons
 • Virkesstudion #28 – Coronaspecial

  Kategorier: Virkesstudion #28
  I det nya avsnittet av Virkesstudion diskuteras hur den rådande coronakrisen påverkar skogsnäringen. 
 • ”Så når felaktigheter om avskogning söndagsbilagorna”

  SKOGENdebatt. Varje år publicerar WRI alarmerande siffror om avskogning som letar sig in i söndagsbilagorna i Sverige. Det är bara ett problem: Sifforna stämmer helt enkelt inte, skriver Reidar Persson, tankesmedjan Sifi.
 • Annons