”Skogskampanj är falsk marknadsföring"

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
debatt
DEBATT Kampanjen Svenska Skogen som flera skogsbolag nu kör är inget annat än falsk marknadsföring, skriver debattörerna Magnus Fredriksson och Viktor Säfve i flera lokaltidningar.

Att LRF Skogsägarna, Skogsindustrierna, Bergvik skog och statliga Sveaskog just nu kör en påkostad nationell reklamkampanj är som om tobaks- eller oljeindustrin skulle gå ut och slå sig för bröstet, och berätta att det är bra att olja/tobakskonsumtionen ökar för att det är bra för industrin, hävdar debattörerna.

Annons
Annons

- Den svenska skogen har på ett fundamentalt sätt förändrats. Det är en så stor och genomgripande förändring att liknelser saknas. Vi har gått från ett mångfaldsrikt skogslandskap till monokulturer och industriskogar. Internationellt sett så ligger Sverige i botten när det gäller naturvård. Kalavverkningarna är den enskilt största orsaken till förlusten av biologisk mångfald, hävdar debattörerna i bland annat Dala-Demokraten, Avesta Tidning och Värmlands Folkblad.

Läs artikeln i Dala-Demokraten

 

 

 

 

 

Opinion
Publicerad:
 • ”Slopa biotopregistrering vid avverkningsanmälan”

  Skogsstyrelsen vill sluta registrera nyckelbiotoper i samband med avverkningsanmälningar. Det framgår av ett förslag som idag går ut på remiss.
 • Annons
 • Virkesupplägg, björk

  Ny fond investerar i Baltikum

  FINANS. Det är ont om skogs­fonder, konstaterade SKOGEN i ett temanummer om investeringar förra året. Men tidigare i somras börsnoterades svenskförvaltade Skogsfond Baltikum. 
 • ”Rangliga plantor blir fin skog med tiden”

  Kategorier: debatt, Peter Engblom
  SKOGENdebatt. Vi håller med skogsägarna om att levererade plantor inte var i fullgott skick,  men vi bedömer att de kommer att ge fin skog med tiden. Det skriver Peter Engblom från SCA Skog Norrplant i en replik.
 • Annons
 • Tv-spelskontroll styr skotare på distans

  Skogforsk utvecklar just nu en skotare som kan köras med fjärrstyrning. Som ett första steg styrs den på distans med en tv-spelskontroll.
 • Artificiell intelligens tar upp kampen mot barkborren

  Med hjälp av artificiell intelligens ska kartor tas fram som visar var risken för angrepp av granbarkborre är som störst. Kartorna kommer att finnas på Skogsstyrelsens webbplats i början av nästa år.
 • Annons