Skogsentreprenörerna valde ny ordförande

9 november 2015 SMF Skogsentreprenörerna valde ny ordförande på årsstämman nyligen. Han heter Bernt Hermansson och kommer från Vindeln.
– Vi ska bidra till att skapa och vidareutveckla en seriös, väl ansedd skogsbransch, säger han.

Branschorganisationen SMF Skogsentreprenörerna samlade cirka 400 personer i samband med årsstämman på Infra City i Upplands Väsby den 5-6 november.

Vid stämman valdes Bernt Hermansson från Vindeln till ny ordförande. Han har arbetat som tillförordnad sedan den tidigare ordföranden, Mats Ågren, gick bort tidigare i år.

Till ny vice ordförande valdes Håkan Dunberg, Eksjö. Dessutom valdes två nya ledamöter in, Philip Jämtgård från Stugun och Ingrid Lilja, Österåsen. Två ledamöter avtackades. Jörgen Westerlund från Piteå och Magnus Björk, Ljusdal.

– Det känns väldigt bra och mycket intressant att få in de här nya ledamöterna med ny kompetens som vi inte haft tidigare. För egen del tycker jag att det är fantastiskt roligt att arbeta för att bli delaktiga i branschen på ett helt annat sätt än vi varit tidigare, säger Bernt Hermansson, ordförande i SMF Skogsentreprenörerna, i ett pressmeddelande,

Han poängterade att föreningen ska arbeta för att medlemmarna ska vara ”professionella, lönsamma och fristående företagare som aktivt bidrar till att skapa och vidareutveckla ett professionellt entreprenadskogsbruk.”

Under mötesdagarna bjöd föreläsare även på  inspiration och vidareutveckling, bland annat inom juridik.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb