Skogsentreprenörerna firar 40-årsjubileum

3 november 2015 Fredagen den 6 november firar SMF Skogsentreprenörerna 40 år som branschorganisation. Firande sker i samband med årsstämman på Infra City i Upplands Väsby.


Skogsentreprenörerna firar 40-årsjubileum

SMF Skogsentreprenörernas jubileum manifesteras under stämmohelgen som öppnar den 6 november.  Förutom årsstämma hålls seminarier, föreläsningar, diskussionsforum och en mässa på Infra City.

– Det här är den största samlingspunkten för entreprenörer i det svenska skogsbruket och ett viktigt tillfälle för oss att nätverka och vidareutvecklas, säger Anna Furness, VD för SMF Skogsentreprenörerna i ett pressmeddelande.

Hon framhåller den enorma utveckling som skett inom skogsbruket på 40 år.

– Entreprenörsskogsbruket har tagit sin form under dessa decennier. 1975 fanns företrädesvis AT-förare i skogen och skogsvården var inte utkontrakterad i någon nämnvärd omfattning. I dag har vi många skogsentreprenörer med maskinpark och omsättning i mångmiljonklassen, säger hon.

 Dessutom lyfter hon fram entreprenörernas centrala roll i det svenska skogsbruket.

– Det är skogsentreprenörerna och deras anställda som tar hand om det vi kallar skogsbruket idag – både skogs- och virkesproduktion och hänsyn till miljö och kulturarv, säger Anna Furness.

Branschorganisationen SMF Skogsentreprenörerna har cirka 900 medlemmar och vill arbeta ”för ett professionellt skogssverige med lönsamma och fristående skogsentreprenörer”.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb