Skogsentreprenörer belönas med Silverkvisten

12 november 2019 Skogsentreprenörernas avgående ordförande Bernt Hermansson och skogsvårdsföretagarna Helen och Lars-Göran ”Lövet” Löfgren tilldelades i helgen föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten. 

Skogsentreprenörer belönas med Silverkvisten

För Skogsentreprenörernas vd Anna Furness känns valet av pristagare förstås bra.  

”Det känns som ett bra kvitto på att vi är på rätt väg i vår ambition att skapa en modern företagarförening”, säger hon i ett pressmeddelande från Skogsentreprenörerna.

Pristagarna har gemensamt att de är professionella och framtidsträvande företagare. Samtidigt är de medlemmar som på olika sätt hjälpt organisationen Skogsentreprenörerna.

”Allt föll på plats när äkta paret Helen och Lars-Göran ”Lövet” Löfgren från Vallsta i Hälsingland bestämde sig för att driva företag ihop. Den ena med genuin yrkeskunskap – den andra laddad med utifrånperspektiv. Tillsammans med fyra säsongsanställda röjer deras företag Jolo åt de lokala medlemmarna i Mellanskog längs Ljusnans dal, från Kilafors i söder till Järvsö i norr”, skriver Skogsentreprenörerna.

I samband med Skogsentreprenörernas årsstämma uppmärksammades deras engagemang med föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten..  

”Det var ungefär lika väntat som att få Nobelpriset. Detta hade jag aldrig kunnat tro, inte här, inte nu. Vi är otroligt hedrande”, säger Lars-Göran ”Lövet” Löfgren. 

Även  Skogsentreprenörernas tidigare ordförande Bernt Hermansson belönades med en silverkvist, för sitt ”mångåriga professionella företagande och aldrig sviktande engagemang för näringen”. 

Bernt Hermansson har dessutom under de senaste fyra åren varit ordförande för Skogsentreprenörerna och haft en nyckelroll i arbetet med att skapa en modern branschorganisation.

”Den här utmärkelsen betyder otroligt mycket, och är lite av ett erkännande. Jag är stolt, tacksam och det känns bra att kunna dra sig tillbaka med vetskapen att man gjort en betydelsefull insats”, säger Bernt Hermansson.

Priset Silverkvisten delas årligen ut av Föreningen Skogen till personer som på ett regionalt eller lokalt plan gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb