Skogsentreprenörer belönas med Silverkvisten

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Helene och Lars-Göran Löfgren tar emot priset av Anna Furness. Foto: Skogsentreprenörerna.
Skogsentreprenörernas avgående ordförande Bernt Hermansson och skogsvårdsföretagarna Helen och Lars-Göran ”Lövet” Löfgren tilldelades i helgen föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten. 

För Skogsentreprenörernas vd Anna Furness känns valet av pristagare förstås bra.  

Annons
Annons

”Det känns som ett bra kvitto på att vi är på rätt väg i vår ambition att skapa en modern företagarförening”, säger hon i ett pressmeddelande från Skogsentreprenörerna.

Pristagarna har gemensamt att de är professionella och framtidsträvande företagare. Samtidigt är de medlemmar som på olika sätt hjälpt organisationen Skogsentreprenörerna.

”Allt föll på plats när äkta paret Helen och Lars-Göran ”Lövet” Löfgren från Vallsta i Hälsingland bestämde sig för att driva företag ihop. Den ena med genuin yrkeskunskap – den andra laddad med utifrånperspektiv. Tillsammans med fyra säsongsanställda röjer deras företag Jolo åt de lokala medlemmarna i Mellanskog längs Ljusnans dal, från Kilafors i söder till Järvsö i norr”, skriver Skogsentreprenörerna.

I samband med Skogsentreprenörernas årsstämma uppmärksammades deras engagemang med föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten..  

”Det var ungefär lika väntat som att få Nobelpriset. Detta hade jag aldrig kunnat tro, inte här, inte nu. Vi är otroligt hedrande”, säger Lars-Göran ”Lövet” Löfgren. 

Även  Skogsentreprenörernas tidigare ordförande Bernt Hermansson belönades med en silverkvist, för sitt ”mångåriga professionella företagande och aldrig sviktande engagemang för näringen”. 

Bernt Hermansson har dessutom under de senaste fyra åren varit ordförande för Skogsentreprenörerna och haft en nyckelroll i arbetet med att skapa en modern branschorganisation.

”Den här utmärkelsen betyder otroligt mycket, och är lite av ett erkännande. Jag är stolt, tacksam och det känns bra att kunna dra sig tillbaka med vetskapen att man gjort en betydelsefull insats”, säger Bernt Hermansson.

Priset Silverkvisten delas årligen ut av Föreningen Skogen till personer som på ett regionalt eller lokalt plan gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk

 

Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons