Skogsentreprenörer belönas med Silverkvisten

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Helene och Lars-Göran Löfgren tar emot priset av Anna Furness. Foto: Skogsentreprenörerna.
Skogsentreprenörernas avgående ordförande Bernt Hermansson och skogsvårdsföretagarna Helen och Lars-Göran ”Lövet” Löfgren tilldelades i helgen föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten. 

För Skogsentreprenörernas vd Anna Furness känns valet av pristagare förstås bra.  

Annons
Annons

”Det känns som ett bra kvitto på att vi är på rätt väg i vår ambition att skapa en modern företagarförening”, säger hon i ett pressmeddelande från Skogsentreprenörerna.

Pristagarna har gemensamt att de är professionella och framtidsträvande företagare. Samtidigt är de medlemmar som på olika sätt hjälpt organisationen Skogsentreprenörerna.

”Allt föll på plats när äkta paret Helen och Lars-Göran ”Lövet” Löfgren från Vallsta i Hälsingland bestämde sig för att driva företag ihop. Den ena med genuin yrkeskunskap – den andra laddad med utifrånperspektiv. Tillsammans med fyra säsongsanställda röjer deras företag Jolo åt de lokala medlemmarna i Mellanskog längs Ljusnans dal, från Kilafors i söder till Järvsö i norr”, skriver Skogsentreprenörerna.

I samband med Skogsentreprenörernas årsstämma uppmärksammades deras engagemang med föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten..  

”Det var ungefär lika väntat som att få Nobelpriset. Detta hade jag aldrig kunnat tro, inte här, inte nu. Vi är otroligt hedrande”, säger Lars-Göran ”Lövet” Löfgren. 

Även  Skogsentreprenörernas tidigare ordförande Bernt Hermansson belönades med en silverkvist, för sitt ”mångåriga professionella företagande och aldrig sviktande engagemang för näringen”. 

Bernt Hermansson har dessutom under de senaste fyra åren varit ordförande för Skogsentreprenörerna och haft en nyckelroll i arbetet med att skapa en modern branschorganisation.

”Den här utmärkelsen betyder otroligt mycket, och är lite av ett erkännande. Jag är stolt, tacksam och det känns bra att kunna dra sig tillbaka med vetskapen att man gjort en betydelsefull insats”, säger Bernt Hermansson.

Priset Silverkvisten delas årligen ut av Föreningen Skogen till personer som på ett regionalt eller lokalt plan gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk

 

Publicerad:
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons