Skogsägarna blir framtidens oljeshejker

6 oktober 2006 Skogsbruket kan förvänta sig fortsatt fokus på produktion. Samtidigt kan man kan glädja sig åt att skogsfrågorna ligger Sveriges nya näringsminister varmt om hjärtat. Själv äger Maud Olofsson 250 hektar i västerbottniska Högfors. Det är den bestående känslan när man läser vad hon har sagt om skog det senaste året. Här är ett urval:

Skogsägarna blir framtidens oljeshejker

Foto: Erik Bratthall

— Med riktig gödsling kan vi öka tillväxten betydligt, med 20-30 procent. Vi kommer att bli framtidens oljeshejker om vi sköter korten rätt, sa hon till ekonominyheterna.se i mitten av juni.

— Jord och skog spelar ju en viktig roll som basnäring på landsbygden och då är det viktigt att man kopplar ihop den företagsamheten med övrig landsbygdsutveckling, sa hon till Land Lantbruk i veckan efter valet.

— Sverige har dessutom alla chanser att vara ledande inom miljöteknik. Vi har två biltillverkare som ligger långt fram. Vi kan utveckla de miljövänliga bränslena där vi gör biogas av sopor, vi gör etanol ifrån skog och åkergrödor. Vi kan få en teknik som världen kommer att ropa efter, sa hon till Stockholms city inför valet

Läs hela artiklarna på:
Ekonominyheterna»
www.lantbruk.com»
<A HREF=http://www.city.se/ArticlePages/200609/12/20060912090138_City456/20060912090138_City456.dbp.asp
>www.city.se»

Övriga skogsministrar är jordbruksminister Eskil Erlandsson och miljöminister Andreas Carlgren.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Andreas Jansson har börjat på Meraskog
SkogenJobb