Skoglig koncernchef blev årets Ruter dam

8 november 2018 Petra Einarsson, koncernchef hos Billerud Korsnäs, har utsetts till årets Ruter dam. Utmärkelsen går till den kvinna som tillträtt den mest inflytelserika chefsposten i svenskt näringsliv under året.

Skoglig koncernchef blev årets Ruter dam

Petra Einarsson är vd och koncernchef för skogliga förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs sedan februari 2018.  Företaget, med åtta produktionsanläggningar, har en omsättning på drygt 22 miljarder kronor. 4 400 personer är anställda hos bolaget.

När årets Ruter dam väljs tas hänsyn till just företagets storlek men även den kvinnliga chefens grad av inflytande.

–Petra Einarsson har ett stort uppdrag i att leda företaget åt rätt håll och skapa värden för framtiden. Det gör hon genom ett ledarskap i starka värderingar. Hon har infört en decentraliserad organisation med tydligt kundfokus och lönsamhet samt en mer jämställd ledningsgrupp. Petra är en sann kvinnlig förebild, säger Marika Lundsten, vd för Ruter dam, i ett pressmeddelande.

Petra Einarsson är glad och stolt över utmärkelsen.

– De som känner mig väl vet att jag verkligen brinner för svensk basindustri. Man har chansen att  forma en hållbar framtid och jag har ju ganska nyligen bytt stål mot papper och förpackningar. Båda dessa branscher har insett vikten av mångfald och inkludering för fortsatt framgång men har en bit kvar. Kan jag genom denna fina utmärkelse vara en förebild och locka unga tjejer och kvinnor till branschen gör det mig särskilt glad.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Stina elektrifierar Komatsu
SkogsJobb