Skoglig koncernchef blev årets Ruter dam

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Petra Einarsson, koncernchef hos Billerud Korsnäs, har utsetts till årets Ruter dam. Utmärkelsen går till den kvinna som tillträtt den mest inflytelserika chefsposten i svenskt näringsliv under året.

Petra Einarsson är vd och koncernchef för skogliga förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs sedan februari 2018.  Företaget, med åtta produktionsanläggningar, har en omsättning på drygt 22 miljarder kronor. 4 400 personer är anställda hos bolaget.

Annons
Annons

När årets Ruter dam väljs tas hänsyn till just företagets storlek men även den kvinnliga chefens grad av inflytande.

–Petra Einarsson har ett stort uppdrag i att leda företaget åt rätt håll och skapa värden för framtiden. Det gör hon genom ett ledarskap i starka värderingar. Hon har infört en decentraliserad organisation med tydligt kundfokus och lönsamhet samt en mer jämställd ledningsgrupp. Petra är en sann kvinnlig förebild, säger Marika Lundsten, vd för Ruter dam, i ett pressmeddelande.

Petra Einarsson är glad och stolt över utmärkelsen.

– De som känner mig väl vet att jag verkligen brinner för svensk basindustri. Man har chansen att  forma en hållbar framtid och jag har ju ganska nyligen bytt stål mot papper och förpackningar. Båda dessa branscher har insett vikten av mångfald och inkludering för fortsatt framgång men har en bit kvar. Kan jag genom denna fina utmärkelse vara en förebild och locka unga tjejer och kvinnor till branschen gör det mig särskilt glad.

 

 

Publicerad:
 • ”Vi kan lära av inventeringar från förr”

  FÖRENINGEN SKOGEN KOMMENTERAR. När Per Hultengård städar lådor hittar han en högaktuell broschyr om nyckelbiotoper – från 1993. Allting går igen, konstaterar han. Men det finns en del att lära från förr.
 • Annons
 • SKOGEN

  Nu utvecklas fjärrstyrda skotare

  Nu satsas 20 miljoner på utveckling av självstyrande skogsmaskiner. På sikt ska de kunna fjärrstyras från kontoret.
 • David Hopkins

  Brittisk bransch brydd över Brexit

  EUROPA För två år sedan ansåg de flesta att ett brittiskt utträde ur EU utan något avtal med unionen vore galenskap, men med sex månader kvar ser det ut att kunna hända, befarar David Hopkins, chef för den brittiska branschorganisationen Timber Trade Federation (TTF).
 • Annons
 • Auktion gav rekordbidrag till cancerforskning

  Olofsfors fortsätter att auktionera ut ett rosa skogsmaskinband till förmån för forskning om bröstcancer. Årets auktion gav 155 000 kronor
 • Tomas Sundström

  Sommarens bränder skapade rusning

  NEDRINGD. När sommarens skogsbränder rasade ringde hundratals skogsägare till Dalarnas försäkringsbolag och ville försäkra sin skog, men många av dem fick ställa sig på väntelista. 
 • Annons