Skoglig koncernchef blev årets Ruter dam

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Petra Einarsson, koncernchef hos Billerud Korsnäs, har utsetts till årets Ruter dam. Utmärkelsen går till den kvinna som tillträtt den mest inflytelserika chefsposten i svenskt näringsliv under året.

Petra Einarsson är vd och koncernchef för skogliga förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs sedan februari 2018.  Företaget, med åtta produktionsanläggningar, har en omsättning på drygt 22 miljarder kronor. 4 400 personer är anställda hos bolaget.

Annons
Annons

När årets Ruter dam väljs tas hänsyn till just företagets storlek men även den kvinnliga chefens grad av inflytande.

–Petra Einarsson har ett stort uppdrag i att leda företaget åt rätt håll och skapa värden för framtiden. Det gör hon genom ett ledarskap i starka värderingar. Hon har infört en decentraliserad organisation med tydligt kundfokus och lönsamhet samt en mer jämställd ledningsgrupp. Petra är en sann kvinnlig förebild, säger Marika Lundsten, vd för Ruter dam, i ett pressmeddelande.

Petra Einarsson är glad och stolt över utmärkelsen.

– De som känner mig väl vet att jag verkligen brinner för svensk basindustri. Man har chansen att  forma en hållbar framtid och jag har ju ganska nyligen bytt stål mot papper och förpackningar. Båda dessa branscher har insett vikten av mångfald och inkludering för fortsatt framgång men har en bit kvar. Kan jag genom denna fina utmärkelse vara en förebild och locka unga tjejer och kvinnor till branschen gör det mig särskilt glad.

 

 

Publicerad:
 • Skogspris till Kerstin Ekman

  Författaren Kerstin Ekman har utsetts av Föreningen Skogen till årets mottagare av Greve Carl Bernadottes skogspris. ”Hennes författarskap ger ovärderlig inspiration till vårdandet av skogens kulturella, sociala, andliga och biologiska värden”, säger föreningens generalsekreterare Bengt Ek.
 • Annons
 • Belönas för uppsving för trähusbyggande

  Utvecklingen av korslimmat massivträ har gett byggandet av höga trähus ett uppsving världen över. Nu belönas Gerhard Schickhofer från Österrike, som drivit på utvecklingen, med Marcus Wallenbergpriset 2019.
 • Färre skador på fornlämningar

  Utbildning har gjort att skador på forn- och kulturlämningar i samband med skogsbruk minskar kraftigt.
 • Annons
 • Tusentals bihotell i Södras skogar

  Kategorier: naturvård, Skogsvård, Södra
  För att öka mångfalden i naturen placerar Södra ut 5 500 bihotell i medlemmarnas skogar och trädgårdar. Hotellen riktar sig till målgruppen solitärbin och Södra hoppas på gäster redan i vår.
 • ”Tusen klassrum i skogen”.

  I dag på den Internationella skogsdagen uppmärksammar FN-organet Svenska FAO-kommittén bland annat  Skogen i Skolans verksamhet med tusen klassrum i de svenska skogarna.
 • Annons