SKOGENs sommarnummer – du bestämmer innehållet

Bild för Anders Danielsson Written by Anders Danielsson On the
Tidningen SKOGEN
UPPROP Nu är det hög tid FÖR DIG att börja planera juninumret av tidningen SKOGEN. Det har nämligen temat ”Läsarnas önskenummer”. Du önskar, vi skriver!

Läsarna blir redaktörer när SKOGEN upplåter ett (nästan) helt nummer åt era egna önskemål om artiklar, reportage, intervjuer, tips med mera.

Annons
Annons

Världens kanske största redaktionella planeringsmöte börjar här och nu – och du är inbjuden! Ta chansen att styra innehållet! Se din egen drömartikel i tryck!

Nu drar vi igång insamlandet av idéer och önskemål. På länken nedan kan du lämna önskemål och förslag. Vi håller denna idélåda öppen ett antal veckor under resten av vintern, så du hinner fundera ordentligt.

Lämna ditt förslag till tidningen SKOGENs sommarnummer

Publicerad:
Bild för Anders Danielsson
Anders Danielsson
Redaktionssekreterare
 • ”Rangliga plantor blir fin skog med tiden”

  Kategorier: debatt, Peter Engblom
  SKOGENdebatt. Vi håller med skogsägarna om att levererade plantor inte var i fullgott skick,  men vi bedömer att de kommer att ge fin skog med tiden. Det skriver Peter Engblom från SCA Skog Norrplant i en replik.
 • Annons
 • Tv-spelskontroll styr skotare på distans

  Skogforsk utvecklar just nu en skotare som kan köras med fjärrstyrning. Som ett första steg styrs den på distans med en tv-spelskontroll.
 • Artificiell intelligens tar upp kampen mot barkborren

  Med hjälp av artificiell intelligens ska kartor tas fram som visar var risken för angrepp av granbarkborre är som störst. Kartorna kommer att finnas på Skogsstyrelsens webbplats i början av nästa år.
 • Annons
 • Jacob Edlund, Biometria

  Kritiserade mätmetoden dominerar fortfarande

  MATRISFUB. Ett år senare har fortfarande inget av sågverken börjat använda den nya formen av topp-rot-mätning som Biometria rekommenderar. Matriserna är fortfarande kvar.
 • Baltspecial i Virkesstudion 

  I avsnitt 17 av Virkesstudion står den baltiska virkesmarknaden i fokus.
 • Annons