SKOGENs sommarnummer – du bestämmer innehållet

Bild för Anders Danielsson Written by Anders Danielsson On the
Tidningen SKOGEN
UPPROP Nu är det hög tid FÖR DIG att börja planera juninumret av tidningen SKOGEN. Det har nämligen temat ”Läsarnas önskenummer”. Du önskar, vi skriver!

Läsarna blir redaktörer när SKOGEN upplåter ett (nästan) helt nummer åt era egna önskemål om artiklar, reportage, intervjuer, tips med mera.

Annons
Annons

Världens kanske största redaktionella planeringsmöte börjar här och nu – och du är inbjuden! Ta chansen att styra innehållet! Se din egen drömartikel i tryck!

Nu drar vi igång insamlandet av idéer och önskemål. På länken nedan kan du lämna önskemål och förslag. Vi håller denna idélåda öppen ett antal veckor under resten av vintern, så du hinner fundera ordentligt.

Lämna ditt förslag till tidningen SKOGENs sommarnummer

Publicerad:
Bild för Anders Danielsson
Anders Danielsson
Redaktionssekreterare
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Annons
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • ”Förbjud högstubbar av gran”

  Kategorier: debatt, Björn Särnmark
  SKOGENdebatt. Hur kan Skogsstyrelsen kräva att det ska lämnas högstubbar på hyggen som blir rena yngelhärdarna för granbarkborre - har vi inte lärt av historien? Det undrar tidigare skogvaktaren Björn Särnmark i Värmland.
 • Annons
 • Lena Larsson

  Så minskar skogsbruket utsläppen

  Skogens roll i klimatarbetet är betydelsefull och branschen slår sig gärna för bröstet så att hjälte­glorian guppar. Men skogs­brukets verksamheter i sig sörplar bränsle och genererar utsläpp och det finns stort utrymme för förbättringar.
 • Visst hopp om minskade barkborreskador

  Kategorier: granbarkborre, skogsskador
  Under 2019 minskade förökningen av granbarkborre jämfört med 2018. Det ger visst hopp om att ökningstakten av barkborreskador avtar i sommar, enligt en studie från SLU.
 • Annons