SKOGEN först att få kunskap om röjning

18 november 2007 Nu släpper Skogsstyrelsen den första delen av Skogsskötselserien på internet. Första delen handlar om röjning. SKOGEN har tjuvläst innehållet.

64 sidor fullspäckade med all tänkbar kunskap om röjning är naturligtvis en guldgruva för den riktigt skogsintresserade. Här finns det mesta för dig som vill fördjupa dig i ekonomi, effekter av olika röjningsstyrkor, virkesegenskaper eller vad det nu kan vara.

Skogsstyrelsen konstaterar själv att materialet i första hand vänder sig till yrkesverksamma och studenter på högskolenivå.

Du som däremot söker efter mer handfasta råd som vilka stammar som ska tas bort, hur många som ska vara kvar på till exempel olika boniteter söker nästan förgäves. Här finns det andra bättre internetlösningar som till exempel www.kunskapdirekt.se.

Skogsskötselserien är ett ambitiöst projekt. Totalt cirka 1 000 sidor, i 17 olika delar kommer att presenteras successivt fram till år 2009. Närmast väntar ett par kapitel om skogsskötselns grunder och föryngring.

Här hittar du all kunskap om röjning »

Text: Erik Viklund erik@skogen.se

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Tomas Frisk är ny chef för skog på WWF
SkogenJobb