Skål!

Bild för Gäst Written by Gäst (ej verifierad) On the
Mässbesökare
SKOGEN firade 100 år med bubbel i montern på Mellanskogselmia. Vi passade på att fråga besökarna vad de tycker om tidningen.


Jag läser det mesta i tidningen men det är kanske roligast när ni gör tester på nya grejer. Det säger Olle Smids som varit prenumerant i två år och rest till mässan från Orsa.


Sofie Karlsson och Camilla Eriksson bär med stolthet tröjan från naturbruksgymnasiet Ösby. Skolan är markvärd för Mellanskogselmia. Det är alltid kul att se vad tidningen har att erbjuda, och att lära sig nåt nytt, säger Camilla som håller på att ta motorsågskörkort.

 


Det är bra med mycket fakta och tips, och SKOGEN tar upp det som händer på marknaden, tycker Anders Rickardson, Tierp.


Mats Axelsson från Stockholm gillar både annonserna och artiklarna. Och så får man koll på dem som byter jobb också!


Gunnar Larsson från Möklinta, inte långt från mässområdet, har varit prenumerant i fyrtio år och läser tidningen fortfarande från pärm till pärm när den kommer.

 


Miljöfrågorna blir lite vinklade ibland, tycker Lars Hedlund-Johansson, Holmen Skog i Västerås. Men det verkar inte vara något stort problem för
Lars som haft SKOGEN i sex år.


Hos Caroline och Johan Larsson läser även barnen. Eller tittar. ”De tycker om den för att det finns mycket bilder att titta på.” Johan är mest intresserad av artiklar om maskinutveckling. Inte så konstigt eftersom han kör skotare.


Som skogsägare behöver jag en tidning som tar upp det jag behöver veta, konstaterar Camilla Logarn från Värends Nöbbele i Småland. Ha gärna med fler tjejer i artiklarna, det lyfter.

 


Visst är jag med och skålar alkoholfritt, säger sista besökaren när alla andra är på väg hem.

Text och foto: Emily Karlsson

Annons
Annons

SKOGEN 9/2014

 

Publicerad:
 • Sänkt rörelseresultat men ökade leveranser för Mellanskog

  Kategorier: Mellanskog
  När Mellanskog summerar årets tre första kvartal syns en ökning i omsättning och leveranser men ett minskat rörelseresultat.
 • Annons
 • Minusresultat för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Nybildade Norra Skog belastades med omstruktureringskostnader och gjorde en förlust på 33 miljoner före skatt.
 • Kraftigt resultatfall för Södra

  Kategorier: Södra
  Lägre priser på avsalumassa tyngde Södras kvartalsresultat. Detta trots högre leveransvolymer av huvudprodukterna jämfört med i fjol.
 • Annons
 • Ungskogsröjning ökar

  Allt större areal sköts i den brukade skogen. Det gäller framför allt genom röjning. Plantering ökar också, men knappast med contortatall som dalar i popularitet.
 • Mikael Lundberg

  ”Välkomna unga till jaktlaget”

  Genom att bli ännu bättre på att ha ett tillåtande och vänligt klimat ska vi locka unga till jaktlaget, berättar Mikael Lundberg i Sista ordet.
 • Annons