Skål!

Bild för Gäst Written by Gäst (ej verifierad) On the
Mässbesökare
SKOGEN firade 100 år med bubbel i montern på Mellanskogselmia. Vi passade på att fråga besökarna vad de tycker om tidningen.


Jag läser det mesta i tidningen men det är kanske roligast när ni gör tester på nya grejer. Det säger Olle Smids som varit prenumerant i två år och rest till mässan från Orsa.


Sofie Karlsson och Camilla Eriksson bär med stolthet tröjan från naturbruksgymnasiet Ösby. Skolan är markvärd för Mellanskogselmia. Det är alltid kul att se vad tidningen har att erbjuda, och att lära sig nåt nytt, säger Camilla som håller på att ta motorsågskörkort.

 


Det är bra med mycket fakta och tips, och SKOGEN tar upp det som händer på marknaden, tycker Anders Rickardson, Tierp.


Mats Axelsson från Stockholm gillar både annonserna och artiklarna. Och så får man koll på dem som byter jobb också!


Gunnar Larsson från Möklinta, inte långt från mässområdet, har varit prenumerant i fyrtio år och läser tidningen fortfarande från pärm till pärm när den kommer.

 


Miljöfrågorna blir lite vinklade ibland, tycker Lars Hedlund-Johansson, Holmen Skog i Västerås. Men det verkar inte vara något stort problem för
Lars som haft SKOGEN i sex år.


Hos Caroline och Johan Larsson läser även barnen. Eller tittar. ”De tycker om den för att det finns mycket bilder att titta på.” Johan är mest intresserad av artiklar om maskinutveckling. Inte så konstigt eftersom han kör skotare.


Som skogsägare behöver jag en tidning som tar upp det jag behöver veta, konstaterar Camilla Logarn från Värends Nöbbele i Småland. Ha gärna med fler tjejer i artiklarna, det lyfter.

 


Visst är jag med och skålar alkoholfritt, säger sista besökaren när alla andra är på väg hem.

Text och foto: Emily Karlsson

Annons
Annons

SKOGEN 9/2014

 

Publicerad:
 • Ny simulator ska ge äkta skogskänsla

  Ponsse har tagit fram en helt ny simulator för skogsmaskinoperatörer. "Utbildningsmiljön känns som att vara ute i skogen", enligt maskintillverkaren.
 • Annons
 • Nya borren berättar mer

  Den elektroniska tillväxtborren ger mer information än den traditionella, men mindre ingrepp i trädet. För dyr för gemene man, troligen, men mycket användbar för forskningen.
 • Ikea presenterar ny skogsagenda

  Ikea lanserar en ny global skogsagenda. Möbelföretaget säger sig vilja göra ansvarsfullt skogsbruk till norm över hela världen -  och inte bara i skogar där de hämtar sitt råmaterial.
 • Annons
 • Prislyft för skogsmark under pandemiåret

  Kategorier: skogspriser, virkesmarknad
  Priset på skogsmark ökade med i genomsnitt 4,1 procent under 2020 och nådde rekordnivåer, enligt fastighetsmäklaren Ludvig och Co. Störst var prisökningen i fjällnära områden.
 • Virkesstudion #50 – Årskrönika

  Vad har hänt sen sist? Titta på avsnittet och lyssna på vad Per Hedberg och Carl Johan Moberg har att berätta om framtiden för Virkesstudion. 
 • Annons