Setra lägger ned såg i Kalix

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
SKOGEN
Sågverket i Rolfs i Kalix. Foto: Setra.
Setra lägger ned Rolfs i Kalix med 60 anställda. Sågverket har varit till salu i ett år men enligt koncernledningen har det inte gått att hitta ny ägare.

Det är brist på integration mellan Rolfs i Kalix och Setras övriga verksamheter som ligger bakom besluten att först sälja och nu lägga ned verksamheten, enligt ett pressmeddelande från Setra.

Annons
Annons

Hannele Arvonen, Setras vd och koncernchef, kommenterar nedläggningsbeslutet så här:
– Under drygt ett år har vår verksamhet i Rolfs varit till försäljning. Vi har fört diskussioner med olika intressenter för att försöka hitta en bra lösning, men det har tyvärr inte gått. Därför måste vi nu inleda en process för att lägga ned vår verksamhet i Rolfs.

–Det är ett jättetråkigt besked att behöva ge till alla våra medarbetare vid Rolfs. Nu ska vi göra allt vi kan för att den här processen hanteras så bra som möjligt, säger Hannele Arvonen.

 

Fakta om Rolfs i Kalix: Har 60 anställda varav de flesta arbetar i produktion men även inom administration, ekonomi och marknad. Här produceras sågade trävaror som konstruktionsvirke, paneler och olika typer av byggprodukter. Produktionsvolymen 2017 var 97 000 kubikmeter. Produkterna levereras främst till Skandinavien och Europa. Sågverket är en av Setras tio produktionsanläggningar.

Publicerad:
 • ”Vi kan lära av inventeringar från förr”

  FÖRENINGEN SKOGEN KOMMENTERAR. När Per Hultengård städar lådor hittar han en högaktuell broschyr om nyckelbiotoper – från 1993. Allting går igen, konstaterar han. Men det finns en del att lära från förr.
 • Annons
 • SKOGEN

  Nu utvecklas fjärrstyrda skotare

  Nu satsas 20 miljoner på utveckling av självstyrande skogsmaskiner. På sikt ska de kunna fjärrstyras från kontoret.
 • David Hopkins

  Brittisk bransch brydd över Brexit

  EUROPA För två år sedan ansåg de flesta att ett brittiskt utträde ur EU utan något avtal med unionen vore galenskap, men med sex månader kvar ser det ut att kunna hända, befarar David Hopkins, chef för den brittiska branschorganisationen Timber Trade Federation (TTF).
 • Annons
 • Auktion gav rekordbidrag till cancerforskning

  Olofsfors fortsätter att auktionera ut ett rosa skogsmaskinband till förmån för forskning om bröstcancer. Årets auktion gav 155 000 kronor
 • Tomas Sundström

  Sommarens bränder skapade rusning

  NEDRINGD. När sommarens skogsbränder rasade ringde hundratals skogsägare till Dalarnas försäkringsbolag och ville försäkra sin skog, men många av dem fick ställa sig på väntelista. 
 • Annons