Setra lägger ned såg i Kalix

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
SKOGEN
Sågverket i Rolfs i Kalix. Foto: Setra.
Setra lägger ned Rolfs i Kalix med 60 anställda. Sågverket har varit till salu i ett år men enligt koncernledningen har det inte gått att hitta ny ägare.

Det är brist på integration mellan Rolfs i Kalix och Setras övriga verksamheter som ligger bakom besluten att först sälja och nu lägga ned verksamheten, enligt ett pressmeddelande från Setra.

Annons
Annons

Hannele Arvonen, Setras vd och koncernchef, kommenterar nedläggningsbeslutet så här:
– Under drygt ett år har vår verksamhet i Rolfs varit till försäljning. Vi har fört diskussioner med olika intressenter för att försöka hitta en bra lösning, men det har tyvärr inte gått. Därför måste vi nu inleda en process för att lägga ned vår verksamhet i Rolfs.

–Det är ett jättetråkigt besked att behöva ge till alla våra medarbetare vid Rolfs. Nu ska vi göra allt vi kan för att den här processen hanteras så bra som möjligt, säger Hannele Arvonen.

 

Fakta om Rolfs i Kalix: Har 60 anställda varav de flesta arbetar i produktion men även inom administration, ekonomi och marknad. Här produceras sågade trävaror som konstruktionsvirke, paneler och olika typer av byggprodukter. Produktionsvolymen 2017 var 97 000 kubikmeter. Produkterna levereras främst till Skandinavien och Europa. Sågverket är en av Setras tio produktionsanläggningar.

Publicerad:
 • Granbarkborren värsta skadegöraren

  Skadorna på skogen ökade kraftigt under förra året på grund av torka och värme. Mest omfattande skador orsakades av granbarkborren.
 • Annons
 • Skogsskador gör att fler vill avverka

  Storm och barkborre har satt avtryck i avverkningsanmälningarna. Arealen som skogsägare anmälde ökade med 16 procent i mars jämfört med motsvarande månad 2018. 
 • Stormvirke räddas genom utskeppning

  Stormen Alfrida i början av januar fällde minst en halv miljon kubikmeter skog varav det mesta i Uppland. Tack vare ett omfattande samarbete kan nu utskeppningarna av stormvirke börja.
 • Annons
 • ”Den svenska skogen –  bioekonomins välsignelse”

  Den hållbara svenska skogen är en välsignelse när vi tar ett steg framåt för att ställa om till bioekonomi. Det sa näringsminister Ibrahim Baylan när han inledningstalade på Bioekonomiskt forum i Stockholm.
 • Gnagskador från kronhjort

  Så mycket kostar hjorten

  VERKTYG. Med den nya appen Kronhjortsskador kan man beräkna kostnaden för dessa djurs barkgnag på granskog. 
 • Annons