Scouterna belönas med Guldkvisten

6 april 2017 Scouterna har som första organisation någonsin tilldelats Föreningen Skogens utmärkelse Guldkvisten. Scouterna kommer att motta priset av kung Carl XVI Gustaf den 25 april 2017 under Skogsnäringsveckan.

Scouterna belönas med Guldkvisten

Scouterna är en förebild när det gäller att skapa engagemang hos unga vilket nu belönas med Guldkvisten, skriver Föreningen Skogen i ett pressmeddelande.

Varje år uppmärksammar Föreningen Skogen personer som gjort värdefulla insatser för de svenska skogarna.

 – I en allt mer urban värld får scouterna upp ungdomarnas ögon för skogen, dess möjligheter och begränsningar, både i privatlivet och vid byggandet av vår värld, står det i motiveringen.

– Scouterna spelar en viktig roll för att forma framtidens ansvarsfulla naturförvaltare, både som yrkesfolk och en klok allmänhet, säger Bengt Ek, vd Föreningen Skogen och fortsätter:

– Scouterna är förebilder när det gäller att skapa engagemang hos unga. Och det är ute på plats som engagemanget för naturen föds, där möter barn och unga utmaningar och lär sig se naturens möjligheter och begränsningar. Scoutrörelsen har redan guidat många till att bli ansvarstagande naturförvaltare i vuxenlivet. Därför är det glädjande att överlämna Guldkvisten till dem, avslutar Bengt Ek.

Scouterna är en av Sveriges största barn- och ungdomsorganisationer och varje vecka träffas drygt 68 000 medlemmar i olika aktiviteter, från norr till söder. Och allt fler vill bli scouter, scoutrörelsen växer för tredje året i rad och under 2016 ökade antalet scouter med åtta barn och unga varje dag.

– Vi är otroligt stolta och glada att ta emot Guldkvisten. Vi ser det som ett exempel på att det vi gör skapar goda förebilder i det samhälle vi lever i, i stad såväl som på landsbygd. Vi lovar alla som vill vara med äventyr och nya kompisar, säger Katarina Hedberg, generalsekreterare.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb