Schyssta villkor viktigt för prisad skogsföretagare

12 november 2019 Att små upp mot oschyssta villkor är viktigt för Årets unga skogsentreprenör Joakim Gustafsson från Ed.

Schyssta villkor viktigt för prisad skogsföretagare

Långsiktighet, en tydlig målbild och en styrelse med bra rådgivare har bidragit till att  Svensk Skogsservice är ett av landets störta skogsvårdsföretag. 

För Joakim Gustafsson, som driver företaget, är en käpphäst också att stå upp mot de oschyssta villkor som  drabbat branschen.

”Vi har stått upp mot oseriösa beställare och fokuserat på de som står för schyssta leveranser och villkor, där allting fungerar och vi får flyt i produktionen. Det är de kunderna vi behåller, andra har vi faktiskt plockat bort. Vi har team som har bott i samma hus i fem år eller mer. Det är ett exempel på villkor som gör att duktig personal från andra länder stannar. Vi är väldigt måna om personalen som kommer hit och arbetar”, säger Joakim Gustafsson i ett pressmeddelande från Gröna arbetsgivare.

Utbildning för alla och medverkan i olika utvecklingsprojekt är en förutsättning för att personalen ska trivas och på sikt vilja axla mer ansvarfyllda poster, tillägger han.

GLAD VINNARE

Det var en mycket glad vinnare som tog emot utmärkelsen i helgen.

”Det känns helt underbart. Jag blev både chockad och glad! Men jag vet inte om jag känner mig så ung efter alla år i branschen. Det är många som kämpat hårt för detta under lång tid och det kommer betyda mycket för alla anställda, ombud, styrelse och övriga som gör ett kanonjobb för oss i en tuff bransch”, säger Joakim Gustafsson.

I juryn som utsett Årets unga Skogsentreprenör finns representanter från Stora Enso, Skogsentreprenörerna och Gröna arbetsgivare. I motiveringen skriver de:

”Joakim Gustafsson är ett föredöme och en utpräglad entreprenör med ett tydligt kundfokus, som ständigt söker nya innovativa lösningar med hjälp av ny teknik och nya metoder. Han har ett driv och engagemang som gör honom till ett föredöme för blivande och nuvarande entreprenörer i branschen. Joakim har också en väl utvecklad och genomtänkt personalpolitik”.

Priset Årets Unga Skogsentreprenör ges till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk. Det har delats ut sedan 2008 och är på 50 000 kronor.

Fakta om Svensk Skogsservice: Ett av Sveriges största skogsvårdsföretag. Omsättning för 2019 blir cirka 50 miljoner kronor och under högsäsong hade man 110 anställda. Företaget har egna kontor i Ed och Ludvika. Ombud finns i Jönköping, Växjö, Tingsryd, Skåne, Örebro, Linköping och Östersund. 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Simeon säljer på Biometria
SkogsJobb