SCA köper mer skog i Lettland

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genrebild.
SCA investerar närmare en halv miljard kronor i ytterligare ett markförvärv i Lettland.

Affären omfattar totalt 19 150 hektar mark, varav cirka 13 100 hektar är skog. Den stående virkesvolymen är omkring 1,8 miljoner skogskubikmeter. Delar av den mark som inte är skogsmark kommer att avyttras, uppger SCA. Skogsbolaget betalar 44,5 miljoner euro för markaffären vilket motsvarar ungefär 450 miljoner kronor. SCA har tidigare köpt 30 000 hektar skog i Estland och Lettland.
  
”Vi har ambitionen att fortsätta växa som skogsägare i Baltikum. De baltiska länderna är en naturlig del av vår råvarubas och vår verksamhet där stärks av ett eget skogsbestånd”, säger Jonas Mårtensson, affärsområdeschef Skog, i ett pressmeddelande.
 
Säljare är Isnaudas Forest Holding AB. Affären beräknas vara genomförd under det fjärde kvartalet 2020.

Annons
Annons

Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons