Sänkt rörelseresultat men ökade leveranser för Mellanskog

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Mellanskog
När Mellanskog summerar årets tre första kvartal syns en ökning i omsättning och leveranser men ett minskat rörelseresultat.
Mellanskogs omsättning för de tre första kvartalen på drygt 2,6 miljarder innebar en ökning med 27 miljoner jämfört med samma period förra året. Rörelseresultat nådde 31 miljoner kronor, en sänkning med sex miljoner. Minskningen beror enligt Mellanskog främst på lägre priser vid virkesförsäljning till industri.
Finansnettot för skogsägarföreningen minskade kraftigt: från 56 miljoner i fjol till -10 miljoner i år. Turbulens på viktiga marknader samt utebliven utdelning från Setra uppges som orsaker. 
Leveranser och omsättning på skogstjänster däremot, ökade med sju respektive  tio procent. 
”Omvärlden fortsätter att vara osäker men Mellanskogs verksamhet är stabil. Vi ser en hög aktivitet hos skogsägarna, inte minst när det gäller skogstjänster som röjning och markberedning, det innebär långsiktiga investeringar i starkare och rikare skogar ”, säger vd Fredrik Munter i ett pressmeddelande.
 
Publicerad:
 • Keslas skördaraggregat

  Traktor blir skördare

  SMÅSKALIGT. Finska Kesla presenterar ett nytt skördaraggregat för montering på till exempel traktorer och grävmaskiner på upp till fem ton, skriver företaget i ett pressmeddelande.
 • Annons
 • Ecolog 584F

  Eco Log lanserar ännu en skotare

  BREDDAR. Efter sammanslagningen med Gremo fick Eco Log ett större utbud av framför allt mindre skotare, men nu kompletterar man ändå med en ny modell, 584F.
 • Komatsu modell 835TX

  TX ska skota smidigare

  STRATEGI. Komatsu gör en översyn av sitt skotarutbud. En helt ny modell, två uppdaterade och ett nytt gallringskoncept hör till nyheterna.
 • Annons
 • Planerad avverkning på renbetesmark pausas

  Sveaskogs avverkningsplaner i Luokta-Mávas sameby har mött starka protester. Nu pausar bolaget skogsbruksåtgärderna.
 • 200 ton massaved föll överbord

  Kategorier: virkestransport, massaved
  I Stubbsandsviken utanför Örnsköldsvik flöt plötsligt en stor mängd stockar omkring tidigare i veckan.
 • Annons