Så mycket får de i vinstdelning

18 maj 2017 På Södras årsstämma i Ronneby beslutades om en vinstdelning på 602 miljoner kronor till medlemmarna. Det kan jämföras med 1 002 miljoner år 2015.

Vinstutdelningen motsvarar 64 procent av resultatet före skatt.

På årsstämman omvaldes ordföranden Lena Ek liksom ledamöterna Hans Berggren och Ola Hildingsson med förnyade mandat till 2018.

Kjell Andersson, Pål Börjesson och Ylva Hammargren valdes in i styrelsen enligt valberedningens förslag.

På stämman talade ordförande Lena Ek bland annat om klimatnytta.

– Våra medlemmars växande skogar gör klimatnytta i samhället. Växande skog minskar koldioxiden i luften och i vår industri vidareförädlar vi fibrer och skapar produkter som ersätter oljebaserade varor. En genomsnittlig Södra-skogsgård klimatkompenserar för 40 svenskar varje år, säger Lena Ek i ett pressmeddelande.

Styrelsens pris till Lars-Eric Åströms ära tilldelades Gustav Aulén för hans arbete med att införa systematiskt naturvårdsarbete i Södra.

Emmanuel Erlandsson tilldelades ett stipendium ur Gösta Edströms hedersfond. Han ska utveckla uppföljningsmodeller för att mäta verklig tjänstenytta mellan skogsägarförening, entreprenör och skogsägare.

Christer Segersteéns pris gick till Caroline Bertilsson, student på skogsmästarlinjen i Skinnskatteberg, och Gustav Forslund, student på skogsprogrammet på Ryssbygymnasiet. Båda har visat ett stort engagemang för branschen och uppnått fina studieresultat i såväl teoretiska som praktiska skogliga ämnen.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb