Så här använder du Skolskogsryggsäcken

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Nu kan lärare lättare genomföra övningar som finns i den så kallade Skolskogsryggsäcken. Övningarna, som används vid utomhuspedagogik, finns nämligen på film.

Det är Skogen i Skolan och Skogsstyrelsen som på film presenterar åtta övningar i Skolskogsryggsäcken.

Annons
Annons

– Att nu kunna ta till sig övningar via film gör att du som lärare lättare ser hur övningarna går till och sedan kan genomföra dem med dina elever, säger Daniel Thorell som är skogskonsulent och samordnare för Skogen i Skolan, i ett pressmeddelande från Skogsstyrelsen.

Skogen i Skolan har en särskild ryggsäck fylld av läromedel och övningar kopplade till utomhuspedagogik. Tanken med Skolskogsryggsäcken är att göra det enkelt för den som är lärare att undervisa dina elever ute i skogen.

Totalt finns nu en kort instruktionsfilm och åtta övningsfilmer som ska underlätta för läraren.

Här kan du se filmerna

 

Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons