Så görs naturvård och kvalitetsvirke

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Den 16 mars släpptes ett nytt avsnitt av Sveriges mest populära skogspodd. Där bjuds på tips på naturvård som förbättrar kvaliteten på både skog och virke.

Skogspoddens Per Jonasson berättar:

Annons
Annons

– I avsnitt 36 pratar vi om skogsbruk och naturvård. Avsnittet kan ses som en replik på Herman Sundqvists ledare i Skogseko 1/ 2018 där han efterlyser skogsbrukare som vågar lyfta fram förslag som förbättrar naturvården genom ökat ansvarstagande men också innebär högre kostnader eller mera jobb för skogsbrukaren. Den naturvård vi gör tror vi också förbättrar kvalitén på skogen och virket.
– Vi ger också ett preliminärt datum för vår såddexkursion strax norr om Gusselby utanför Lindesberg. Den blir lördagen den 28:e april klockan 10:00. Maila oss på skogspodden [at] gmail [dot] com med antal deltagare för att anmäla intresse, avslutar Per Jonasson.

Lyssna på Skogspodden här

 

Publicerad:
 • ”Särintressen styr inte rapportering om klimatnytta”

  DEBATT. Varken Bo Hektor eller andra skogsintresserade klimatvänner behöver känna någon oro över att Sveriges rapportering av utsläpp och upptag från skog- och markanvändningssektorn påverkas av särintressen; skriver Mattias Lundblad och  Hans Petersson, SLU, i en replik.
 • Annons
 • Rätt blandad skog växer bättre

  Blandskogar kan ge bättre trädtillväxt, mer biologisk mångfald, mer bär och vilt samt ett rikare friluftsliv. Men det gäller att blanda rätt.
 • Nu stämmer Södra staten

  Södra bistår två markägare med en stämningsansökan riktad mot staten. Bakgrunden är att Skogsstyrelsen stoppat en avverkning på deras skogsfastighet utanför Åseda i Uppvidinge kommun, utan kompensation.  
 • Annons
 • ”Stoppad inventering riskerar exporten”

  Om inte den landsomfattande nyckelbiotopsinventeringen återupptas sätts hela skogsnäringens framtid på spel, skriver mångåriga skogsanalytikern och tidigare SLU-professorn Sten Nilsson på SvD Debatt.
 • Skogsägare fick rätt mot staten

  Skogsägarna som stämde staten när de hindrades att avverka och nekades ersättning, har fått rätt. Staten ska betala över 18 miljoner kronor till flera markägare, enligt en dom i mark- och miljödomstolen vid Umeå tingsrätt.
 • Annons