Så görs naturvård och kvalitetsvirke

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Den 16 mars släpptes ett nytt avsnitt av Sveriges mest populära skogspodd. Där bjuds på tips på naturvård som förbättrar kvaliteten på både skog och virke.

Skogspoddens Per Jonasson berättar:

Annons
Annons

– I avsnitt 36 pratar vi om skogsbruk och naturvård. Avsnittet kan ses som en replik på Herman Sundqvists ledare i Skogseko 1/ 2018 där han efterlyser skogsbrukare som vågar lyfta fram förslag som förbättrar naturvården genom ökat ansvarstagande men också innebär högre kostnader eller mera jobb för skogsbrukaren. Den naturvård vi gör tror vi också förbättrar kvalitén på skogen och virket.
– Vi ger också ett preliminärt datum för vår såddexkursion strax norr om Gusselby utanför Lindesberg. Den blir lördagen den 28:e april klockan 10:00. Maila oss på skogspodden [at] gmail [dot] com med antal deltagare för att anmäla intresse, avslutar Per Jonasson.

Lyssna på Skogspodden här

 

Publicerad:
 • Gran slår nytt höjdrekord

  Kategorier: Sveriges högsta gran
  Nu har Sveriges högsta gran hittats. Nytt rekord är 49,4 meter.
 • Annons
 • Märkning på stammens kapyta.

  Skrivare märker virke direkt i aggregatet

  PATENT. En svensk uppfinning märker virket med valfri text innan det lämnar aggregatet. Många maskinförares önskedröm kan bli verklighet.
 • Markus Helin

  Få kvinnor köper skog

  FASTIGHETER. Bara vart fjärde köp av skog på den öppna marknaden gjordes av en kvinna i fjol. En låg andel med tanke på att nästan 40 procent av skogs­ägarna är kvinnor, men ändå en ökning över några år. 
 • Annons
 • Minskad lönsamhet för skogsbrukare

  Medan skogsindustrin går på högvarv minskar lönsamheten i skogsbruket, enligt en rapport från LRF Konsult.
 • Het konjunktur gynnar skogsindustrin

  Exportvärdet för skogsprodukter har ökat under 2018. I Europa är efterfrågan på trävaror fortsatt god men från utomeuropeiska marknader märks en minskad efterfrågan, enligt en rapport från Skogsindustrierna.
 • Annons