Så görs naturvård och kvalitetsvirke

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Den 16 mars släpptes ett nytt avsnitt av Sveriges mest populära skogspodd. Där bjuds på tips på naturvård som förbättrar kvaliteten på både skog och virke.

Skogspoddens Per Jonasson berättar:

Annons
Annons

– I avsnitt 36 pratar vi om skogsbruk och naturvård. Avsnittet kan ses som en replik på Herman Sundqvists ledare i Skogseko 1/ 2018 där han efterlyser skogsbrukare som vågar lyfta fram förslag som förbättrar naturvården genom ökat ansvarstagande men också innebär högre kostnader eller mera jobb för skogsbrukaren. Den naturvård vi gör tror vi också förbättrar kvalitén på skogen och virket.
– Vi ger också ett preliminärt datum för vår såddexkursion strax norr om Gusselby utanför Lindesberg. Den blir lördagen den 28:e april klockan 10:00. Maila oss på skogspodden [at] gmail [dot] com med antal deltagare för att anmäla intresse, avslutar Per Jonasson.

Lyssna på Skogspodden här

 

Publicerad:
 • Charlotte Bengtsson

  Forskningschefen gillar verkstad

  PRISAD. Charlotte Bengtsson är enligt egen utsago ”bra på att göra ingenting”. Det tvivlar du nog på om du har mött denna handlingskraftiga forsknings­chef och Guldkvistmottagare som gärna har en forskningsrapport på sängbordet.
 • Annons
 • Föreningen Skogen, Tidningen SKOGEN

  Virkesförrådet fortsätter att växa

  Fler och större träd är anledningen till att virkesförrådet i de svenska skogarna fortsätter att växa,  visar statistik från Riksskogstaxeringen.
 • Tidningen SKOGEN

  Frysta frön föryngrar skånsk lövskog

  Samla bok- och ekollon, frys ned dem, låt dem gro och så dem i naturen.
 • Annons
 • Stora barkborresvärmar ökar skaderisken

  Det snabba omslaget till varmare väder har kickstartat svärmningen av granbarkborrar. Det ökar riskerna för skadeangrepp på stående skog.
 • Rekordbrand hjälper naturen

  En naturvårdsbränning på hela 260 hektar, kanske den största i Sverige någonsin, har genomförts i Rätttvik.
 • Annons