Så blir du klimatsmart

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Johan Kuylenstierna , en av Sveriges  miljömäktigaste, har belönats med Föreningen Skogens Guldkvisten. Här tipsar han om vad du kan göra för att bli klimatsmart.
Vad kan vi göra som individer? Här ger Johan Kuylenstiernas tips till oss som vill göra mer men inte riktigt vet hur. 
 
Tips / bli klimatprofil 
1. Läs på! Klimatfrågor är komplexa och det är lätt att hamna i diskussioner baserade på tyckande. Ta reda på hur klimatsystemet och kolcykeln fungerar och hur klimatförändringar interagerar med andra miljö- och samhällsförändringar. Ta reda på allt spännande som faktiskt händer för att påskynda omställningen – du kommer att bli förvånad! 
 
2. Underskatta inte konsumentmakten. 7,5 miljarder människors val av mat, energislag och kläder har stor påverkan. Säg emot när någon säger ”vad du eller jag gör spelar ingen roll”! 
 
3. Engagera dig och påverka politiken. Tänk på att sju av riksdagens partier har ställt sig bakom att Sverige ska ha nettoutsläpp 2045. Oavsett ideologi, se till att ditt parti agerar i klimatfrågan! 
 
 UR SKOGEN 6/202!
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Skogspodden synar specialsortiment

  I avsnitt 85 intervjuar Per Jonasson, Skogspodden, Tomas Birgersson som är utsynare på Rundvirke. Han berättar om specialsortiment som kan vara lönsamma.
 • Annons
 • Värre barkborreangrepp än väntat

  Kategorier: skogsskador, granbarkborre
  Skadorna av granbarkborre blev skyhöga även i år. Den förväntade minskningen uteblev, visar SLU:s inventering.
 • Nu kommer nya SKOGEN!

  I början av nästa vecka ska SKOGEN 11/2021 trilla ner i brevlådorna hos prenumeranterna – men redan nu kan du läsa den i digital form. Temat den här månaden är Hyggesfritt.
 • Annons
 • Nu finns kartor över landets diken

  Forskare har tagit fram nya digitala kartor över merparten av Sveriges diken. Kartorna är tillgängliga för alla.
 • Fler tror på stigande virkespriser

  Kategorier: Skogsbarometern 2021
  Fler skogsägare tror på stigande priser för såväl timmer som massaved, enligt Skogsbarometern. Men äganderätten utgör ett orosmoln.
 • Annons