Så blir du klimatsmart

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Johan Kuylenstierna , en av Sveriges  miljömäktigaste, har belönats med Föreningen Skogens Guldkvisten. Här tipsar han om vad du kan göra för att bli klimatsmart.
Vad kan vi göra som individer? Här ger Johan Kuylenstiernas tips till oss som vill göra mer men inte riktigt vet hur. 
 
Tips / bli klimatprofil 
1. Läs på! Klimatfrågor är komplexa och det är lätt att hamna i diskussioner baserade på tyckande. Ta reda på hur klimatsystemet och kolcykeln fungerar och hur klimatförändringar interagerar med andra miljö- och samhällsförändringar. Ta reda på allt spännande som faktiskt händer för att påskynda omställningen – du kommer att bli förvånad! 
 
2. Underskatta inte konsumentmakten. 7,5 miljarder människors val av mat, energislag och kläder har stor påverkan. Säg emot när någon säger ”vad du eller jag gör spelar ingen roll”! 
 
3. Engagera dig och påverka politiken. Tänk på att sju av riksdagens partier har ställt sig bakom att Sverige ska ha nettoutsläpp 2045. Oavsett ideologi, se till att ditt parti agerar i klimatfrågan! 
 
 UR SKOGEN 6/202!
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Forskningssatsning på barrblandskog

  Klimatförändringarna gör att det behövs ett större inslag av tall i granskogen. Det anser Södra som finansierar en doktorandtjänst om barrblandskogar tillsammans med SLU.
 • Annons
 • Brandberedskap stärks med fler helikoptrar

  Kategorier: skogsbränder, brandflyg, MSB
  Sedan i onsdags är fyra flygplan och tio helikoptrar i beredskap för att släcka bränder i Norrland som drabbats särskilt hårt. Nu ökar brandrisken även på annat håll och fler helikoptrar sätts i beredskap.
 • Så ska självverksamma jobba säkrare

  Skogsägarnas forskningsfond ger 1,3 miljoner till ett projekt som ska utveckla metoder och säkerhet för självverksamma skogsägare.
 • Annons
 • "Vi känner försmak av en grön supercykel"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Carl Olén
  Dryga tusenlappen per kubiken grantimmer kan bli det nya normala. Det finns tecken på det, skriver Carl Olén, Skogsfond Baltikum, i sin krönika.
 • Trävaror ger Södra ett jättelyft

  Södra visar ett urstarkt första halvår. Resultatet steg med en bra bit över 300 procent jämfört med samma period i fjol.
 • Annons