Så blir du klimatsmart

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Johan Kuylenstierna , en av Sveriges  miljömäktigaste, har belönats med Föreningen Skogens Guldkvisten. Här tipsar han om vad du kan göra för att bli klimatsmart.
Vad kan vi göra som individer? Här ger Johan Kuylenstiernas tips till oss som vill göra mer men inte riktigt vet hur. 
 
Tips / bli klimatprofil 
1. Läs på! Klimatfrågor är komplexa och det är lätt att hamna i diskussioner baserade på tyckande. Ta reda på hur klimatsystemet och kolcykeln fungerar och hur klimatförändringar interagerar med andra miljö- och samhällsförändringar. Ta reda på allt spännande som faktiskt händer för att påskynda omställningen – du kommer att bli förvånad! 
 
2. Underskatta inte konsumentmakten. 7,5 miljarder människors val av mat, energislag och kläder har stor påverkan. Säg emot när någon säger ”vad du eller jag gör spelar ingen roll”! 
 
3. Engagera dig och påverka politiken. Tänk på att sju av riksdagens partier har ställt sig bakom att Sverige ska ha nettoutsläpp 2045. Oavsett ideologi, se till att ditt parti agerar i klimatfrågan! 
 
 UR SKOGEN 6/202!
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Så stort är hyggesfritt skogsbruk

  För första gången har Skogsstyrelsen tagit fram statistik över hyggesfritt skogsbruk. Den visat att det bedrevs på 644 000 hektar förra året.
 • Annons
 • ”Låt oss jobba tillsammans för frivilligt skydd”

  Norra Skog vill att politiker och myndigheter ska jobba tillsammans med skogsägarföreningarna för att hitta vägar att skydda skog på frivillig väg. Vi kan lära av Norge, anser de.
 • Större areal anmäld för avverkning i år

  Den totala arealen som anmäldes för avverkning under årets första åtta månader var 8 procent större än under samma period förra året.
 • Annons
 • Brett om biodiversitet i ny bok

  Kategorier: biologisk mångfald, SLU
  En ny antologi från SLU visar vad som ryms inom det breda begreppet biologisk mångfald – och ger förslag på  lösningar för att bevara den.
 • "Sverige behöver en hjortskadeinventering” 

  Kategorier: viltbetesskador, Kronhjort
  Skador orsakade av hjort är ett välkänt problem i Götaland, men även i norr drabbas allt fler skogsägare. Främst av en växande kronhjortsstam. Hur illa det är vet ingen – det finns ingen nationell kartläggning. 
 • Annons