Rottne siktar på dubbel kapacitet

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Monteringshall Rottne
Nya och ombyggda lokaler för personalen på Rottne.
MASKINER. Rottne Industri satsar på att om sex år kunna tillverka 300 skogsmaskiner per år i sin fabrik i orten Rottne norr om Växjö.

Det är mer än en fördubbling jämfört med för ett par år sedan, enligt företaget. 

Annons
Annons

I dag är kapaciteten cirka 200 maskiner per år, vilket man uppnått tack vare moderniseringar och effektiviseringar i en av två monteringshallar. I den har kapa­citeten nu fördubblats efter en omorganisation där personalen var involverad. Bland annat har man installerat fem nya svängkranar och varje maskinmodell har sina egna stationer och montörerna har alla verktyg och rätt komponenter inom räckhåll. 
– Nu, med facit i hand, ser vi en stor skillnad när det gäller tydlighet med vad man gör och med rätt material på rätt plats, säger Johan Svensson.

Nu planerar man att utveckla även den andra monteringshallen på huvudfabriken samt anläggningarna i Lenhovda och Stensele för att nå en kapacitet på 300 maskiner per år.
– I skrivande stund, med coronavirus och restriktioner i världen, är vårt fokus att jaga komponenter för att fortsätt bygga våra fina maskiner. Målsättningen att leverera över 200 maskiner på ett år kvarstår, men nu satsar vi på 2021 i stället, säger vd Tobias Johansson i ett pressmeddelande.

SKOGEN 6-7/2020

 

 

Publicerad:
 • Nu släpps digitala skogslektioner

  Nu är det premiär för Skogen i Skolans digitala läromedel om skogens roll i en hållbar utveckling. Lektionerna riktar sig även till klasser som inte har en skog runt knuten.
 • Annons
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Annons
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Annons