”Roligast när tanken flyger fritt”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Vad är extra kul på höstexkursionen – och vad vill man slippa? Vi ställde tre snabba till Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen, som anmält sig till Föreningen Skogens Höstexkursion i september.
Vad tycker du är roligast med en höstexkursion?
 
– När det i en spännande diskussion blir så att deltagarna släpper sargen, när tanken får flyga fritt, som en brainstorming.  Det tycker jag är roligt! Det finns annars en tendens till att man blir lite försiktig och liksom bevakar egna intressen.
 
Vilken punkt skulle du helst vilja ha med?
 
– Ett tips inför kommande år är scenarioanalyser kring framtidens skogsbruk. Att man utifrån den kunskap vi har om dagens ungskog ställer frågan: Vad kommer vi att få för skogslandskap?
 
Vad vill du helst slippa?
 
– Egentligen inget särskilt. Skulle vara en exkursion utan te … Eller om bussen går sönder eller om det regnar precis hela dagen, då blir det mindre roligt.
 
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Annons
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Annons
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • ”Förbjud högstubbar av gran”

  Kategorier: debatt, Björn Särnmark
  SKOGENdebatt. Hur kan Skogsstyrelsen kräva att det ska lämnas högstubbar på hyggen som blir rena yngelhärdarna för granbarkborre - har vi inte lärt av historien? Det undrar tidigare skogvaktaren Björn Särnmark i Värmland.
 • Annons