”Roligast när tanken flyger fritt”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Vad är extra kul på höstexkursionen – och vad vill man slippa? Vi ställde tre snabba till Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen, som anmält sig till Föreningen Skogens Höstexkursion i september.
Vad tycker du är roligast med en höstexkursion?
 
– När det i en spännande diskussion blir så att deltagarna släpper sargen, när tanken får flyga fritt, som en brainstorming.  Det tycker jag är roligt! Det finns annars en tendens till att man blir lite försiktig och liksom bevakar egna intressen.
 
Vilken punkt skulle du helst vilja ha med?
 
– Ett tips inför kommande år är scenarioanalyser kring framtidens skogsbruk. Att man utifrån den kunskap vi har om dagens ungskog ställer frågan: Vad kommer vi att få för skogslandskap?
 
Vad vill du helst slippa?
 
– Egentligen inget särskilt. Skulle vara en exkursion utan te … Eller om bussen går sönder eller om det regnar precis hela dagen, då blir det mindre roligt.
 
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Höjda sågtimmerpriser i hälften av kommunerna

  Massavedspriserna sänktes i flera regioner medan sågtimmerpriserna höjdes i i 139 av landets 290 kommuner. Så summeras september av Virkesbörsen.
 • Annons
 • Fredrik Munter

  Utdelning kan utebli

  MELLANSKOG. Pandemin satte stopp för den utlovade vinst­delningen till medlemmarna, men en ny timmerpremie är ett led i arbetet för ökad medlemsnytta i landets kanske besvärligaste virkesområde.
 • Fjällnära ersättningsärenden prioriteras

  Skogsstyrelsen lovar att skyndsamt slutföra hundra pågående ersättningsärenden rörande fjällnära skog.
 • Annons
 • Matts Rolander

  Hållbar skog – bra reklam

  På brandområdet i Västmanland växer det nu så det knakar och Matts Rolander som är Skogsstyrelsen regionala viltsamordnare i Svealand ser ett stort röjningsbehov i tallungskogen. 
 • ”Skogsindustrin föröder svensk natur och våra barns framtid”

  "Skogsindustrierna och politikerna uppvisar en brist på helhetssyn. Det är bråttom att rädda vår natur. Den siste november ska skogspolitiska utredningen lämna sitt betänkande", skriver Peter Lindgren på DN:s insändarsidor och ger förslag på åtgärder.
 • Annons