Rekordresultat och vd-byte

15 februari 2019 Skogsägarföreningen Mellanskog redovisar rekordresultat och har utsett ny vd.

Rekordresultat och vd-byte

I likhet med exempelvis Södra blev 2018 det bästa året någonsin för Mellanskog. Rörelseresultatet på 50 miljoner kronor innebar en förbättring med nästan tio miljoner. Omsättningen ökade med 144 miljoner och nådde närmare 3,2 miljarder.

Den starka resultatet i kombination med en utdelning från intressentbolaget Setra Group gör att styrelsen föreslår en utdelning till medlemmarna i form av efterlikvider på levererat virke under 2018 på totalt närmare 33 miljoner konor. Dessutom föreslås en ränta på insatskapitalet på 2,5 procent, vilket motsvarar ytterligare 6 miljoner.

– Det har varit ett intensivt och annorlunda år. Trots att vädrets makter varit emot oss har vi klarat att leverera ett fantastiskt bra resultat. Det beror på god konjunktur, men framförallt på driftiga skogsägare, duktiga medarbetare och engagerade förtroendevalda, säger vd Sture Karlsson, i ett pressmeddelande.

FREDRIK MUNTER NY VD

I dagarna meddelade Mellanskog även att de utsett ny vd. Fredrik  Munter är 44 år och utbildad jägmästare. Han har en lång bakgrund inom Holmen skog, de senaste åren som regionchef, tidigare som distriktschef. Han har också arbetat som skogsvårdschef på Stora Enso.

Fredrik Munter kommer att efterträda nuvarande vd Sture Karlsson 15:e juni. 

– Fredrik har som chef inom skogsnäringen gjort sig känd som en entusiastisk och tydlig ledare. Analytiskt och målmedvetet har han lett stora förändrings- och utvecklingsarbeten och framgångsrikt motiverat sina medarbetare till att stärka konkurrenskraft och lönsamhet, kommenterar Mellanskogs ordförande Karin Perers.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb