Rekordresultat och vd-byte

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Fredrik Munter blir ny vd hos Mellanskog den 15:e juni.
Skogsägarföreningen Mellanskog redovisar rekordresultat och har utsett ny vd.

I likhet med exempelvis Södra blev 2018 det bästa året någonsin för Mellanskog. Rörelseresultatet på 50 miljoner kronor innebar en förbättring med nästan tio miljoner. Omsättningen ökade med 144 miljoner och nådde närmare 3,2 miljarder.

Annons
Annons

Den starka resultatet i kombination med en utdelning från intressentbolaget Setra Group gör att styrelsen föreslår en utdelning till medlemmarna i form av efterlikvider på levererat virke under 2018 på totalt närmare 33 miljoner konor. Dessutom föreslås en ränta på insatskapitalet på 2,5 procent, vilket motsvarar ytterligare 6 miljoner.

– Det har varit ett intensivt och annorlunda år. Trots att vädrets makter varit emot oss har vi klarat att leverera ett fantastiskt bra resultat. Det beror på god konjunktur, men framförallt på driftiga skogsägare, duktiga medarbetare och engagerade förtroendevalda, säger vd Sture Karlsson, i ett pressmeddelande.

 

FREDRIK MUNTER NY VD

I dagarna meddelade Mellanskog även att de utsett ny vd. Fredrik  Munter är 44 år och utbildad jägmästare. Han har en lång bakgrund inom Holmen skog, de senaste åren som regionchef, tidigare som distriktschef. Han har också arbetat som skogsvårdschef på Stora Enso.

Fredrik Munter kommer att efterträda nuvarande vd Sture Karlsson 15:e juni. 

– Fredrik har som chef inom skogsnäringen gjort sig känd som en entusiastisk och tydlig ledare. Analytiskt och målmedvetet har han lett stora förändrings- och utvecklingsarbeten och framgångsrikt motiverat sina medarbetare till att stärka konkurrenskraft och lönsamhet, kommenterar Mellanskogs ordförande Karin Perers.

 

Publicerad:
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons