Rekordläsare!

23 juni 2014 I nummer 1-14 skrev vi om en riktig långläsare av SKOGEN. Han har haft tidningen i femtio år! Men du, Bengt Ager, har prenumererat ännu längre?

Rekordläsare!

SKOGEN 100 år–Ja faktiskt, när jag som nittonåring började praktisera i den småländska skogen i september 1947 visste jag inget om skogsbruk. 

–Men min far, som var rationaliseringsexpert, hade haft uppdrag i skogsindustrin och fått lite inblick. Han gav mig en prenumeration på SKOGEN och Handbok för huggare  – båda av mycket högt värde för den unge novisen.

 

Och sedan dess har du läst vidare?

–Om mitt minne inte sviker mig så har min prenumeration varit obruten i dessa dryga 66 år. Den enda lilla osäkerheten är året då jag jobbade som snö- och isforskare i Kanada 1960–61, men jag har för mig att jag fick tidningen översänd då.

 

Vad har hållit dig kvar som läsare?

–För mig har tidningens mångsidighet varit det stora värdet – jag är ganska brett intresserad – och jag läser fort-farande det allra mesta i varje nummer. Och under perioder då jag sysslat med helt annat än skogsbruk har SKOGEN hållit mig uppdaterad om utvecklingen.

 

Du har använt tidningen konkret i jobbet också.

–Ja, när jag ögnade min rapport från 2012 om skogsarbetets rationalisering och humanisering sedan 1900 fann jag arton hänvisningar till SKOGEN. Därför har jag varit mån om att publicera samtliga mina artiklar i ämnet bara  där så att framtida arbetsforskare lätt ska kunna hitta dem. Artikeln i nummer 3-14 är den sjätte sedan 2008. Om jag fortsätter att everera cirka en artikel per år, kan jag då räknas in som en lågfrekvent resurs i SKOGEN:s frilanskader?

 

SKOGEN 5/2014

 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb