Ponsse sponsrar jämställdhetskalender

16 mars 2021 Nätverket Nyks tar fram en kalender som ska främja jämställdhet och välkomna alla till jobb i skogen. Sponsor är maskintillverkaren Ponsse.

Ett fantastiskt besked. Det tyckte Nyks (Nätverket för kvinnor och icke binära i skogsbranschen) när Ponsse sa ja till att stötta kalenderprojektet.

Initiativtagare är Erika Alm som vid tillfället var ekonomiansvarig hos Nyks. 

Hon ställde frågan om sponsring till maskintillverkaren som härom året uppmärksammades för att marknadsföra sig med lättklädda kvinnor i en kalender. Hon undrade om det inte var dags för Ponsse att göra en ny kalender. Vd  Carl Henrik Hammar nappade snabbt på idén.

– Det känns jättekul att Ponsse vill vara med i det här projektet. Tillsammans gör vi en resa där vi lär oss normer, inkludering och mångfald, Med Nyks vision, att inte bara påtala förlegade strukturer i skogssektorn utan även förändra dem, är kalendern ett sätt att bidra till att skapa en ny bild av vem som jobbar i skogsbranschen. Vi vill visa att alla är välkomna här, säger Erika Alm i ett pressmeddelande från Nyks.

Den här veckan kan kalenderns första bilder tas av genusfotografen Tomas Gunnarsson tack vare sponsringen.

– Som stort företag i branschen, och att vi faktiskt var med och skapade en del av de utmaningar som vi jobbar med idag, ser vi att det är viktigt att dra lärdom och skapa nya sunda värderingar. Skogsbranschen ska attrahera alla individer både genom att känna sig välkomna och att maskinerna ska vara ergonomiska och bekväma, säger Carl Henrik Hammar hos Ponsse.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb