Platsen spikad för Elmia Wood

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Elmia wood 2017.
Bratteborgs gård, 30 km söder om Jönköping, blir återigen platsen för Elmia Wood när mässan arrangeras  2021.

Vid Elmia Wood 2021 kommer hittills oanvända delar av det 150 hektar stora området  att tas i bruk. Där utlovas att besökarna ska få ta del av precisionsskogsbruk. 

Annons
Annons

” Skogsbruket har tidigare fokuserat på bestånd och hektar, nu har vi data om alla 47 000 enskilda träd på vårt mässområde. Det innebär att det finns gott om avverkningsskog även för kommande mässor, där maskiner och utrustning kan demonstreras och testas i skoglig miljö”, skriver Elmia i ett pressmeddelande.

Elmia Wood 2017 arrangerades också vid Bratteborgs gård. Hällregn förvandlade då stora gräsytor avsedda för parkering till lervälling och trafikkaos uppstod.

Nu lovar dock arrangören att området ”ska utvecklas”.

”Exakt vilken utvecklingspotential eller vilka eventuella förändringar Elmia planerar för området inför kommande mässor håller vi hemligt. Först ska vi genomföra Skogselmia i 6-8 juni 2019” säger Mattias Pontén, projektledare för Elmias skogsmässor.

Publicerad:
 • Få får dispens för stormfällda träd

  Få skogsägare i Stockholms län får dispens från kravet om att stormfällda träd ska forslas bort före 1 juli. Svårigheter att ordna transporter är inte skäl nog, enligt Skogsstyrelsen.
 • Annons
 • Nu påbörjas rekordbygge i trä

  En av världens högsta träbyggnader börjar resas i Skellefteå. Det 80 meter höga kulturhuset byggs till stor del av gran från Västerbotten.
 • Ny film lär dig ungskogsröjning

  I en ny film kan du lära dig ungskogsröjning steg för steg.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Polarisera skogsbruket!

  Folk klagar över att världen polariseras. Men vi borde kanske ha mer av den varan. Åtminstone i skogen.
 • Virkesstudion på Skogsnolia

  Nu finns ett nytt avsnitt av Virkesstudion inspelat på Skogsnolia. Tidningen SKOGENS Bengt Ek medverkar och berättar om det bästa med skogsmässor.
 • Annons