Platsen spikad för Elmia Wood

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Elmia wood 2017.
Bratteborgs gård, 30 km söder om Jönköping, blir återigen platsen för Elmia Wood när mässan arrangeras  2021.

Vid Elmia Wood 2021 kommer hittills oanvända delar av det 150 hektar stora området  att tas i bruk. Där utlovas att besökarna ska få ta del av precisionsskogsbruk. 

Annons
Annons

” Skogsbruket har tidigare fokuserat på bestånd och hektar, nu har vi data om alla 47 000 enskilda träd på vårt mässområde. Det innebär att det finns gott om avverkningsskog även för kommande mässor, där maskiner och utrustning kan demonstreras och testas i skoglig miljö”, skriver Elmia i ett pressmeddelande.

Elmia Wood 2017 arrangerades också vid Bratteborgs gård. Hällregn förvandlade då stora gräsytor avsedda för parkering till lervälling och trafikkaos uppstod.

Nu lovar dock arrangören att området ”ska utvecklas”.

”Exakt vilken utvecklingspotential eller vilka eventuella förändringar Elmia planerar för området inför kommande mässor håller vi hemligt. Först ska vi genomföra Skogselmia i 6-8 juni 2019” säger Mattias Pontén, projektledare för Elmias skogsmässor.

Publicerad:
 • Veronika Holmsten

  Kampsportaren fann drömyrket

  Kategorier: Ny på jobbet, skogsjobb
  ELDDOP Veronika Holmsten fick en tuff start som produktionsledare hos Stora Enso i Ljusdal i maj. Sommarhettan skapade extrema förhållanden för avverkningslagen. Men hon stortrivs med jobbet.
 • Annons
 • Granbarkborren värsta skadegöraren

  Skadorna på skogen ökade kraftigt under förra året på grund av torka och värme. Mest omfattande skador orsakades av granbarkborren.
 • Skogsskador gör att fler vill avverka

  Storm och barkborre har satt avtryck i avverkningsanmälningarna. Arealen som skogsägare anmälde ökade med 16 procent i mars jämfört med motsvarande månad 2018. 
 • Annons
 • Stormvirke räddas genom utskeppning

  Stormen Alfrida i början av januar fällde minst en halv miljon kubikmeter skog varav det mesta i Uppland. Tack vare ett omfattande samarbete kan nu utskeppningarna av stormvirke börja.
 • ”Den svenska skogen –  bioekonomins välsignelse”

  Den hållbara svenska skogen är en välsignelse när vi tar ett steg framåt för att ställa om till bioekonomi. Det sa näringsminister Ibrahim Baylan när han inledningstalade på Bioekonomiskt forum i Stockholm.
 • Annons