Pimpar du din skog?

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Grind
Månadens fråga: Skog är inte bara pengar. Det finns mycket man kan göra för att få en finare och roligare skog också. Gör du något för att pigga upp skogsbesökaren?

Svara på månadens fråga längre ner!

Annons
Annons

I det senaste numret av SKOGEN ger vi nio exempel på hur man kan pimpa sin skog. (Pimpa betyder enligt uppslagsverken snygga till, göra elegantare, piffa upp, extrautrusta, krydda med grannlåt.)

Idén fick vi från många skogsbrukare runt om i landet som gör det där lilla extra: De två bröderna som sätter några udda parkträd mitt ute i skogen. Bolaget som aktivt röjer fram och skyltar fornminnen. Godset som gör skogen till konsthall. Skogsägaren som gallrar i god tid före slutavverkning runt några träd på bergsknallen för att få stormfasta landmärken efter avverkning. Han Hjärtfors som ”skadar” träd för att få fram ämnen – som man gjorde förr i värden. Den bolagsanställde som lade ut en ”geocach” med anknytning till skogsägaren. Maskinföraren som fällde ett träd och formade till bänk, bara för att utsikten där var så fin.

Pimpar du din skog? Hur då?

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

 

Publicerad:
 • ”Bra skogsbilvägar ökar konkurrenskraften”

  SKOGENdebatt. Biometria har ett uppdrag av köpare och säljare av virke att inventera skogsbilvägnätet i Götaland. Syftet är att komma åt en del av de stigande kostnader som sänker konkurrenskraften för svensk skog, skriver vd Peter Eklund i en replik.
 • Annons
 • Mera känslor i skogskonflikten

  Konflikter om skogen handlar allt mer om politik och kultur och mindre om tekniska frågor, visar en undersökning från Linnéuniversitetet.
 • Sågverk på högvarv ger höjda timmerpriser

  Stor efterfrågan på sågade trävaror gör att Södra höjer priserna på sågråvara.
 • Annons
 • Styr granbarkborren ditt skogsliv?

  Måste du anpassa skötseln i din skog efter barkborren? Har skogens ekonomi förändrats i grunden? Eller har de senaste åren varit undantag? Svara på månadens fråga!
 • ”Biometria – skogsbrukets nya myndighet?”

  SKOGENdebatt. Biometria genomför en kartläggning av skogsbilvägarnas standard i Götaland. Detta görs utan dialog med skogsägaren som i efterhand kan få veta att vägen behöver ombesiktigas. Det tycks som om vi håller på att få en ny myndighet i skogsbruket, skriver Karin Brunsberg.
 • Annons