Pimpar du din skog?

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Grind
Månadens fråga: Skog är inte bara pengar. Det finns mycket man kan göra för att få en finare och roligare skog också. Gör du något för att pigga upp skogsbesökaren?

Svara på månadens fråga längre ner!

Annons
Annons

I det senaste numret av SKOGEN ger vi nio exempel på hur man kan pimpa sin skog. (Pimpa betyder enligt uppslagsverken snygga till, göra elegantare, piffa upp, extrautrusta, krydda med grannlåt.)

Idén fick vi från många skogsbrukare runt om i landet som gör det där lilla extra: De två bröderna som sätter några udda parkträd mitt ute i skogen. Bolaget som aktivt röjer fram och skyltar fornminnen. Godset som gör skogen till konsthall. Skogsägaren som gallrar i god tid före slutavverkning runt några träd på bergsknallen för att få stormfasta landmärken efter avverkning. Han Hjärtfors som ”skadar” träd för att få fram ämnen – som man gjorde förr i värden. Den bolagsanställde som lade ut en ”geocach” med anknytning till skogsägaren. Maskinföraren som fällde ett träd och formade till bänk, bara för att utsikten där var så fin.

Pimpar du din skog? Hur då?

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

 

Publicerad:
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons