Pimpar du din skog?

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Grind
Månadens fråga: Skog är inte bara pengar. Det finns mycket man kan göra för att få en finare och roligare skog också. Gör du något för att pigga upp skogsbesökaren?

Svara på månadens fråga längre ner!

Annons
Annons

I det senaste numret av SKOGEN ger vi nio exempel på hur man kan pimpa sin skog. (Pimpa betyder enligt uppslagsverken snygga till, göra elegantare, piffa upp, extrautrusta, krydda med grannlåt.)

Idén fick vi från många skogsbrukare runt om i landet som gör det där lilla extra: De två bröderna som sätter några udda parkträd mitt ute i skogen. Bolaget som aktivt röjer fram och skyltar fornminnen. Godset som gör skogen till konsthall. Skogsägaren som gallrar i god tid före slutavverkning runt några träd på bergsknallen för att få stormfasta landmärken efter avverkning. Han Hjärtfors som ”skadar” träd för att få fram ämnen – som man gjorde förr i värden. Den bolagsanställde som lade ut en ”geocach” med anknytning till skogsägaren. Maskinföraren som fällde ett träd och formade till bänk, bara för att utsikten där var så fin.

Pimpar du din skog? Hur då?

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

 

Publicerad:
 • Domar om nyckelbiotoper överklagas

  Skogsstyrelsen överklagar de domar som anser att markägare ska kunna överklaga nyckelbiotopsregistreringar.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Vacker men inte så växtlig

  Kategorier: SKOGENs ledare, Björk
  Det finns 800 växter och djur som gillar ­björken. Ytterligare 800 älskar den! Och på senare årtionden har även vi människor fått upp ögonen igen för vår vita vän: Sedan 1950-talet har björken fördubblat sin volym i de svenska skogarna. I ungskogarna har den i dag samma virkesvolym som granen. Och sett till arealen breder den också ut sig.
 • Permitterade erbjuds gröna jobb

  Kategorier: LRF, gröna jobb, plantor
  Permitterade kan få jobb inom de gröna näringarna. 8 000 personer erbjuds arbete varav 3 000 inom skogsplantering, skriver LRF i ett förslag som lämnats till Tillväxtverket.
 • Annons
 • Virkesstudion #28 – Coronaspecial

  Kategorier: Virkesstudion #28
  I det nya avsnittet av Virkesstudion diskuteras hur den rådande coronakrisen påverkar skogsnäringen. 
 • ”Så når felaktigheter om avskogning söndagsbilagorna”

  SKOGENdebatt. Varje år publicerar WRI alarmerande siffror om avskogning som letar sig in i söndagsbilagorna i Sverige. Det är bara ett problem: Sifforna stämmer helt enkelt inte, skriver Reidar Persson, tankesmedjan Sifi.
 • Annons