Påskrivet för nordiskt samarbete

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Det historiska samarbetsavtalet mellan nordiska kvinnliga skogsnätverk skrevs klart och undertecknades vid ett möte i Oslo nyligen.

Den 22-24 november möttes Nordiske skogskvinner, det vill säga representanter för Kvinner i Skogbruket från Norge, Konur í skógi från Island samt Spillkråkan och Skogskvinnorna i Värmland från Sverige.

Annons
Annons

En ledningsgrupp har bildats bestående av ordföranden från respektive nätverk.

– Ledningsgruppen kan behöva ta in någon mer medlem från nätverken som deltar i det fortsatta arbetet. Det blir särskilt  aktuellt för värdlandet för nästa konferens, säger Aina Spets, ordförande för Skogskvinnorna i Värmland.

Merete Larsmon,Kerstin Dafnäs, Aina Spets och Agnes Geirdal skriver på för nordiskt samarbete.

Konferenserna kommer att arrangeras av de olika länderna vartannat år. I juni hölls den i Jönköping och 2021 är Norge värdland. Planeringen för nästa stora konferens inleddes  i Oslo. 

– Vi diskuterade också hur man ska få kvinnliga skogsägare i Finland och Danmark delaktiga i nätverket. Det är nödvändigt med samarbete för att tillsammans öka jämställdheten inom skogsnäringen, säger Aina Spets.

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Konkreta åtgärder gläder skogsindustrin

  Att Skogsstyrelsen kan presentera 88 konkreta åtgärder för att öka skogstillväxten med 20 procent inom 30 år är glädjande, anser Skogsindustrierna.
 • Annons
 • "Orimligt rättsprocessande"

  Kategorier: debatt, Norrtelje tidning
  Redan 2016 uppmärksammade Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket regeringen på att artskyddsförordningen inte fungerar gentemot markägare. Ändå har inget gjorts, skriver företrädare för LRF och Mellanskog i en debattartikel i Norrtelje Tidning.
 • ”Fem år går fort när man har roligt”

  För Skogssverige berättar nyblivna jägmästaren Sofie Dahlén Sjöberg om vad utbildningen  inneburit för henne. ”Jag valde helt klart rätt bransch”, säger hon.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Nu  börjar  mätandets  årtionde

  Om 1920-talet förknippas med tillväxt, vetenskap, konst och flärd så lär 2020-talet bli mätandets årtionde. Aldrig har vi kunnat mäta så mycket som nu. Och utvecklingen galopperar. Vart ska vi låta den ta vägen?
 • Stormöte om granbarkborren

  Skogsstyrelsen bjuder in skogsägare och andra berörda till granbarkborrekonferens i Linköping den 26 februari.
 • Annons