Påskrivet för nordiskt samarbete

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Det historiska samarbetsavtalet mellan nordiska kvinnliga skogsnätverk skrevs klart och undertecknades vid ett möte i Oslo nyligen.

Den 22-24 november möttes Nordiske skogskvinner, det vill säga representanter för Kvinner i Skogbruket från Norge, Konur í skógi från Island samt Spillkråkan och Skogskvinnorna i Värmland från Sverige.

Annons
Annons

En ledningsgrupp har bildats bestående av ordföranden från respektive nätverk.

– Ledningsgruppen kan behöva ta in någon mer medlem från nätverken som deltar i det fortsatta arbetet. Det blir särskilt  aktuellt för värdlandet för nästa konferens, säger Aina Spets, ordförande för Skogskvinnorna i Värmland.

Merete Larsmon,Kerstin Dafnäs, Aina Spets och Agnes Geirdal skriver på för nordiskt samarbete.

Konferenserna kommer att arrangeras av de olika länderna vartannat år. I juni hölls den i Jönköping och 2021 är Norge värdland. Planeringen för nästa stora konferens inleddes  i Oslo. 

– Vi diskuterade också hur man ska få kvinnliga skogsägare i Finland och Danmark delaktiga i nätverket. Det är nödvändigt med samarbete för att tillsammans öka jämställdheten inom skogsnäringen, säger Aina Spets.

 

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons
 • Johanna Sandahl

  ”Inte läge att laborera”

  Innan det gasas på med produktionshöjande åtgärder behöver skogs­bruket bli långsiktigt hållbart, säger Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen.
 • Forskning gör träskivor vänligare och tåligare

  Två projekt vid Linneuniversitet ska göra träfiberskivor mer miljövänliga och återvinningsbara. Dessutom ska de stå emot väta bättre.
 • Annons
 • Skogsfond Baltikum ökar förvärvstakten

  Skogsfond Baltikum expanderar. Just nu pågår en nyemission i syfte att genomföra ytterligare skogsförvärv i Lettland och Litauen.
 • Virkesstudion #34 – Baltspecial #2

  I detta avsnitt gästas Virkesstudion av Carl Olén, vd på Skogsfond Baltikum.
 • Annons