Pådrivare bakom bildmätning fick kvist

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Torbjörn Näslund och Kjell Persson
Torbjörn Näslund (t v) fick motta sin kvist vid VMF Nords årsstämma i Sundsvall i maj och prisutdelare var VMF Nords ordförande Kjell Persson.
Torbjörn Näslund som är kontrollchef på VMF Nord har tilldelats en silverkvist av Föreningen Skogen.

Han får utmärkelsen framför allt för sina insatser inom automatiserad bildmätning, som föreningen i sin motivering kallar det största tekniksprånget inom mätningsområdet på 30 till 40 år. Torbjörn är en ”idégivare till detta, motor bakom uppförandet av de första pilotanläggningarna liksom delaktig i vidareutvecklingen”.

Annons
Annons

I motiveringen skriver föreningen också att ­Torbjörm har ”ägnat sitt yrkesverksamma skogsmannaliv åt virkesmätning och har med tiden rönt ett grundmurat förtroende bland kollegor och branschfolk inom skogsnäringen, såväl inom som utom landets gränser. Få inom svensk virkes­mätning har den erfarenhet som Torbjörn besitter och ännu färre kan utnyttja och förmedla den på det sätt Torbjörn kan.”

SKOGEN 6-7/2017

 

Publicerad:
 • Så mycket ökade bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Annons
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons
 • Bara el när Jämtkraft röjer

   I Jämtland röjs just nu ledningsgator för första gången helt och hållet med eldrift. Det innebär förstås fördelar för miljön, men kanske framför allt för personalen.
 • Virkesstudion #37 – Vad har hänt under sommaren?

  Kategorier: Virkesstudion #37
  I dagens avsnitt av Virkesstudion sammanfattar Carl Johan Moberg och Per Hedberg den händelserika sommaren.
 • Annons