”Överraskande inventeringspaus”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genrebild från Jämtland. Foto: Bo-Göran Backström, SKOGEN-bild.
- Skogsstyrelsens besked om att pausa arbetet med nyckelbiotoper i nordväst är mycket överraskande. Det gör det svårare att leva upp till de av riksdagen beslutade miljömål som är styrande för Skogsstyrelsens verksamhet, skriver WWF i en replik till Skogsstyrelsen.

Fredagen den 10 mars gick Skogsstyrelsen ut på DN debatt för att meddela att de pausar inventeringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige. Världsnaturfonden WWF är kritiska och ser allvarligt på att Skogsstyrelsen går ut med detta definitiva besked. Sveriges mest opåverkade skogar finns i denna del av landet och tyvärr har vi inte tillräckligt bra kunskap om vilka naturvärden som finns och var, skriver WWF. 

Annons
Annons

- Vi har deltagit i samverkansgruppen kring nyckelbiotoper och vill bidra konstruktivt, men är mycket förvånade över att Skogsstyrelsen ger detta besked som vi anser föregår processen och riskerar att allvarligt skada den. WWF ser att den samverkansprocess som Skogsstyrelsen hänvisar till i dagsläget inte utgör ett alternativ till faktabaserad identifiering av nyckelbiotoper.

Läs repliken här

Publicerad:
 • Stormöte om granbarkborren

  Skogsstyrelsen bjuder in skogsägare och andra berörda till granbarkborrekonferens i Linköping den 26 februari.
 • Annons
 • Per-Axel Björkman

  Knäpp med mobilen - och gör utbon nöjd

  Kategorier: Sista ordet, Skogsägare, Utbo
  Vi är många skogsägare som bor långt från vår skog. För oss vore det en stor hjälp om skogsbolagen lät dokumentera slutfört uppdrag genom att bara knäppa några bilder med mobilen och bifoga till slutredovisningen, säger skogsägaren Per-Axel Björkman i Sista ordet.
 • ”Upptäck röjning!”

  PRISTAGARE. Hälsingeföretaget Jolo sprider kunskap och inspiration om skogsvårds­branschen. För det har de fått Föreningen Skogens Silverkvist. 
 • Annons
 • Så ska tillväxten öka med 20 procent

  Genom 88 åtgärder för en ökad hållbar skogsproduktion kan tillväxten i skogen öka med 20 procent fram till 2050 och därmed bidra till ett fossilfritt samhälle, enligt en rapport.
 • Silverkvisten

  Entreprenörer fick kvistar

  PRISADE. Nya Silverkvistar delades även ut i samband med Skogentreprenörerna SE:s årsmöte.
 • Annons