Ordförande tackar för sig

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Torgny Hardselius. Foto: Norra Skog.
Efter elva år tackar Norra Skogs styrelseordförande Torgny Hardselius för sig.

Han har nu meddelat valberedningen att han inte ställer upp för omval på föreningsstämman den 20 maj

Annons
Annons

– Jag känner att det är ett bra läge att lämna över ordförandeskapet till någon annan nu. Har varit förtroendevald i skogsägarrörelsen sedan 1987 och fått vara med om en fantastisk resa med två lyckade fusioner, som för oss medlemmar varit en framgång för våra skogsföretag, säger Torgny Hardselius, i ett pressmeddelande.
Han tillägger också att han känner stor tacksamhet över det förtroende  som medlemmarna gett honom under alla år.
 
HAN FÖRESLÅS TA ÖVER
Som ny styrelseordförande föreslår valberedningen nuvarande vice ordförande,  Stig Högberg
– Stig Högberg, Söråker Timrå, har lång erfarenhet av styrelsearbetet från skogsägarrörelsen och även andra kooperationer som LRF och Länsförsäkringar. Vi är övertygade om att han kommer att bidra till att fortsätta utveckla och bygga den nya skogsägarföreningen Norra Skog säger Stig Wiklund, valberedningens ordförande. 
Under 2019 tillträdde Stig Högberg som ordförande i Norrskog. Han ingick i den styrgrupp som ledde fusionen mellan Norra Skogsägarna och Norrskog som bilade Norra Skog den 15 maj samma år. 
– Jag är glad över nomineringen och känner mig motiverad att fortsätta det goda arbetet som påbörjats. Norra Skog är en förening som har stor potential och behöver drivas på ett sådant sätt att vi tar tillvara på de fusionseffekter vi fått. Om stämman väljer mig kommer jag verka för att så blir fallet, säger Stig Högberg. 
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • ”Sådd ger mer kvalitetstimmer"

  Det är konstigt att sådd och självsådd står för så liten del av föryngringen, tycker Per Jonasson, skogsägare och skogspoddare, när han intervjuas i Sista ordet.
 • Annons
 • Märks jämställdhetsarbetet på din arbetsplats?

  Arbetsgivare är skyldiga att jobba förebyggande för att motverka diskriminering. Görs det på din skogliga arbetsplats? Är alla med på att man ska uppträda på ett inkluderande sätt? Eller finns det brister? Kanske är man inte riktigt med i gänget om man bryter mot normen? Svara på månadens fråga!
 • Hundratals miljoner till fjällnära ärenden

  Under förra året betalade Skogsstyrelsen ersättning till 110 markägare som nekades avverkning i fjällnära skog.
 • Annons
 • Vi vill fylla på din verktygslåda!

  Kategorier: ledare, Johan Larsson
  Till alla som läser SKOGEN kan jag lova ett späckat år med fantastiska, spännande och nyttiga teman, skriver chefredaktör Johan Larsson i årets första ledare.
 • Här gick skogspriserna mot trenden

  Skogsfastigheter i norr fortsatte att locka köpare och hade en stark prisutveckling i fjol. I Mellansverige, däremot, sjönk priserna och gick således mot trenden i övriga landsdelar, enligt en rapport från Ludvig & Co.
 • Annons