SKRÄCKFILM.

Ond ek får huvudroll

30 mars 2018 I Florida finns ett träd som sägs vara planterat av djävulen själv. Motorsågar slutar fungera när de kommer i närheten. Nu kommer filmen.

Ond ek får huvudroll

Legenderna om eken Devils tree i Port Saint Lucie i Florida är så många, skrämmande och blodiga att det är svårt att se hur alla ska få plats i en långfilm, men nu kommer”Devil’s tree: Rooted in evil” som delvis bygger på faktiska händelser. På 1970-talet kidnappades två tonåriga flickor av en serie­mördare som hängde upp dem i trädet och sedan torterade och mördade dem. 

Först flera år senare hittades kropparna. Mördaren greps för två andra mord, men misstänks för mer än 30 andra försvinnanden. Enligt legenderna ­spökar de mördade flickorna, trots att en präst ska ha utfört en exorcism vid trädet. 
Det kanske mest märkliga är att trädet inte går att hugga ner. Flera gånger ska det ha gjorts försök att avverka eken – varje gång har motorsågarna slutat fungera när man närmat sig. 

Filmen handlar om en student som bestämmer sig för att skriva en skolrapport om trädet och dess historia. Eftersom det här är en skräckfilm så kan du gissa hur det går! 

Frågan är varför skogar är så vanliga i skräckfilmer. 
– Det beror nog på rädslan att gå vilse i oändliga skogar och rädslan för det okända, säger Henrik Holmberg, svensk manusförfattare och skräckfilmsfantast. Skogen har alltid varit mytomspunnen och när det dessutom har inträffat riktiga mord blir det extra spännande.  

DEVIL’S TREE: ROOTED EVIL
USA-premiär: 27 februari. 
Regi: Chris Alonso & Joshua Louis.
Huvudroller: Maddy Curley, Eddie Kaulukukui och Roberto Escobar.
Mer info: devilstreemovie.com.

Text: Mikael Jägerbrand

SKOGEN 3/2018

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb