Omstart för EU:s landsbygdsprogram

7 december 2007 Nu försenas de praktiska arbetet kraftigt när bland annat planerad rådgivning, utbildning och arbetet med nyanläggning av ädellöv stoppas.

Skogsstyrelsen ska nu göra en total översyn och omstart av myndighetens arbete inför genomförandet av EU:s Landsbygdsprogram. Anledningen är att myndigheten inte fullt ut kan säkerställa kvaliteten på administrativa rutiner och föreskrifter.

− Vår ambition är givetvis att det här ska påverka externa berörda i så liten mån som möjligt, det är också därför som vi nu prioriterar att fortsätta beredningen av redan inkomna ansökningar från externa sökanden för stöd till
kompetensutveckling. Vi kommer även att fortsätta ta emot inkommande ansökningar kring stöd till kompetensutveckling och ädellövsstöd samt registrera dem, men stoppar tillsvidare all handläggning av ansökningarna, säger Göran Enander, Skogsstyrelsens generaldirektör.

Rådgivning och utbildning inom ramen för den ordinarie verksamheten kommer dock att fortsätta och påverkas inte av man har dragit i handbromsen för Landsbygdsprogrammet.

Text: Erik Viklund erik@skogen.se

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Cecilia Ullman är Moelven Byggmoduls första hållbarhetschef
SkogenJobb