Nyks får pris av Mellanskog

19 maj 2020 Nyks har belönats med priset Träkronan. Nätverket har på ett modigt sätt synliggjort normer som behöver brytas, enligt motiveringen.

Nyks får pris av Mellanskog

Mellanskog delar varje år ut priset Träkronan till en aktör som främjar skogsägandet och skogsnäringen. I år går det till Nyks, nätverket för yrkesverksamma kvinnor och ickebinära i skogsbranschen. Priset är ett konstverk av Jörg Jeschke.

Motiveringen lyder: ”Jämställdhet är både en fråga om rättvisa och en ödesfråga för skogsnäringens framtida konkurrenskraft. Under hösten 2017 briserade rörelsen #Meetoo och hundratals kvinnor i skogsbranschen bestämde sig för att berätta om den vardag de verkar i. Rörelsen ledde till att föreningen NYKS – Nätverket för yrkesverksamma kvinnor och icke-binära i skogsbranschen, bildades. Föreningen har sedan dess på ett modigt, konkret och kraftfullt sätt synliggjort normer som behöver brytas, flyttat frågan om jämställdhet upp på agendan och krävt förändring. Därmed har de främjat både skogsägandet och skogsnäringen och är värdiga mottagare av Mellanskogs pris Träkronan 2020”.

Utdelningen av priset har tillkännagjorts under Mellanskogs digitala föreningsstämma den 14 maj. Priset kommer att delas ut under hösten. 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb