Nya upplevelser och något nytt i hytten

27 maj 2014 I den digitala världen finns det stora möjligheter för den som kan lyssna på en bok på jobbet.

Många böcker kommer samtidigt ut som tryckt bok, e-bok för läsning på olika skärmstorlekar och ljudbok. Också ljudboken finns ofta i flera format.  Man kan välja mellan gamla hederliga cd-skivor eller ladda ner till datorn, mobilen och surfplattan för att lyssna.
Här är några tips för den som vill lyssna på annat än digipip och kompisens telefongnäll. Men glöm för den skull inte att ta en paus och gå runt maskinen.
Ingen kvalitetssäkring eller spänningscertifiering utlovas för tipsen och smaken är olika. Men det är i alla fall inte skadligt för hälsan att prova nya ljudböcker.

Cesar och hans hundarHar katter och hundar något gemensamt? Lyssna till båda och avgör själv. Cesar och hans hundar har många sett på tv. Här är boken med samma namn för den som vill lära sig om hundens språk och tror att Cesar Millan kan översätta till människans.
 


Gatukatten Bob
Gatukatten Bob
av James Bowen handlar inte bara om en katt, utan minst lika mycket om mannen som tog hand om honom och hur livet förändrades i tassarnas spår. 

Gustavs grabbBlir det för gulligt? Två verklighetsskildringar har väckt uppmärksamhet. Leif GW Persson är ju den kände kriminologen som har skrivit thrillerböcker som många i skogen gillar. Kanske dags att läsa om uppväxten bakom kändisfasaden? Gustavs grabb av Leif GW Persson är inläst av skådespelaren Peter Andersson, en skön röst att lyssna till.

438 dagar – vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångarJohan Persson och Martin Schibbye gav ut 438 dagar – vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar efter sina upplevelser i Etiopien. Martin Schibbye läser själv och   innehållet får vem som helst att tänka efter vad som egentligen är viktigt i livet.

En man som heter Ove och Min mormor hälsar och säger förlåt
Bland pappersstorsäljarna just nu finns det annars skrönor och berättelser som inte alls är sanna. Eller är de? De flesta läsare och lyssnare verkar i alla fall roas av En man som heter Ove av Fredrik Backman. Ove har en SAAB och är grannarnas skräck. Backman har också gett ut Min mormor hälsar och säger förlåt och är bland annat krönikör i tidningen Café.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Analfabeten
Humor finns det även i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Analfabeten som kunde räkna som kunde räkna av Jonas Jonasson. Hundraåringen blev film med Robert Gustafsson i huvudrollen, men det är väl än så länge svårt att se film medan man avverkar.

För mycket lyckaFör lättsmält? Inte  så svårsmält men Nobelpristagare är Alice Munro. Försök med novellsamlingen För mycket lycka.

Skogspromenad med överraskning Och håll ögonen på e-singlarna hos Adlibris, som i singelformat ger ut noveller, reportage från Dagens Nyheter och andra kortisar om till exempel David Bowie, Spotify eller det svenska matundret. Här kan man även hitta erotik i textform. Och vad passar bättre är Skogspromenad med överraskning av E. Källvander.       

Bra länkar: Adlibris.comBokus.comBokon.seBonnieraudio.seDito.seStorytel.seMediejukeboxen.se

SKOGEN 4/2014

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Lena fick Artdatabankens pris
SkogsJobb