Ny varningsskylt gör avverkningen säkrare

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
skogsmaskiner
Att vistas nära en skogsmaskin i arbete kan vara livsfarligt. För att förhindra att människor kommer in i riskområdet har nu en varningsskylt tagits fram. Den kan inhandlas eller laddas ned på Skogforsks hemsida.

Maskinförare upplever då och då att människor utan förvarning dyker upp i maskinens riskområde. Särskilt stor är risken vid arbete nära samhällen, i strövområden och liknande.

Annons
Annons

Skogsbrukets tekniska samverkansgrupp, TSG har nu tagit fram en varningsskylt som informerar passerande om riskerna på en avverkningsplats och hur man ska bete sig i närheten av skogsmaskiner i arbete.

Skylten kan beställas i Skogforsks webshop men finns även för gratis nedladdning för den som har möjlighet att själv skriva ut och plasta in. 

- Skylta särskilt stråk och stigar som leder in emot trakten. Kom ihåg att plocka ner skyltarna då arbetet är slutfört, skriver Skogforsk i ett pressmeddelande.

 

Publicerad:
 • Här möts lärare med skogen som klassrum

  Den 29-30 augusti 2019 görs en djupdykning i utomhuspedagogik. Över 350 lärare i klassrum utan tak möts i Jönköping.
 • Annons
 • LRF Skog får ny erfaren ordförande

  Paul Christensson, 60 år, har varit aktiv i skogsägarrörelsen i mer än halva sitt liv. Nu blir han ny ordförande för LRF Skog.
 • ”Man kan inte minska utsläpp som är förbjudna”

  Kategorier: debatt, Magnus Nilsson
  DEBATT.  Om vi använder skogens tillväxt till att bygga hus som står i sekler kan detta marginellt minska koldioxiden i atmosfären. Men att hävda att man genom att använda mer skogsprodukter kan minska utsläpp som är förbjudna - det går bara inte, skriver Magnus Nilsson i en slutreplik.
 • Annons
 • ”Skogsdebatten måste vidga horisonten"

  Kategorier: debatt, Sten B Nilsson
  DEBATT. Varför fallerade det nationella skogsprogrammet? Och varför är skogsnäringen så fixerad vid att konservera skogsbruket i dess nuvarande form? I en analys funderar professor Sten B Nilsson på varför det saknas helhetssyn, både i näringen och i samhället i stort.
 • ”Skifte till skogsprodukter gör stor klimatnytta””

  DEBATT. ”Magnus Nilsson bör läsa vår rapport litet noggrannare. Ett centralt budskap är de minskade koldioxidutsläpp som skogsprodukter bidrar till när de ersätter fossila material baserade på olja och kol", skriver Carina Håkansson i en replik.
 • Annons