Ny varningsskylt gör avverkningen säkrare

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
skogsmaskiner
Att vistas nära en skogsmaskin i arbete kan vara livsfarligt. För att förhindra att människor kommer in i riskområdet har nu en varningsskylt tagits fram. Den kan inhandlas eller laddas ned på Skogforsks hemsida.

Maskinförare upplever då och då att människor utan förvarning dyker upp i maskinens riskområde. Särskilt stor är risken vid arbete nära samhällen, i strövområden och liknande.

Annons
Annons

Skogsbrukets tekniska samverkansgrupp, TSG har nu tagit fram en varningsskylt som informerar passerande om riskerna på en avverkningsplats och hur man ska bete sig i närheten av skogsmaskiner i arbete.

Skylten kan beställas i Skogforsks webshop men finns även för gratis nedladdning för den som har möjlighet att själv skriva ut och plasta in. 

- Skylta särskilt stråk och stigar som leder in emot trakten. Kom ihåg att plocka ner skyltarna då arbetet är slutfört, skriver Skogforsk i ett pressmeddelande.

 

Publicerad:
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Annons
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons