Ny skogs-sajt på gång

Bild för Lars Åkerman Written by Lars Åkerman On the
Bostadssajten Hemnet tänker inrikta sig på privata bostäder och har därför plockat bort skogsfastigheterna på sin säljsajt sedan i höstas.

–Hemnet ska fokusera på privata bostäder. Alla kommersiella fastigheter, som skog, hör inte hemma på sajten i dag. Vi har inte den typen av kunder, slog Carl-Henrik Borg, vd på Hemnet fast nyligen.

Annons
Annons

Begreppet ”gård” ska dock finnas kvar på Hemnet. Då ska det vara avstyckade objekt utan jord- och skog. Ännu finns dock jord- och skogsbruksfastigheter kvar på Hemnet.

Nu finns det en mäklaropinion för en branschgemensam nätsajt, vilket måste vara positivt för de små fristående mäklarna. För jätten LRF Konsult är det också okej.
–Vi tycker det är positivt om branschen kan gå samman om en sajt för jord- och skogsbruk, säger Markus Helin på LRF Konsult.

Olika mäklarfirmor har redan träffats för att diskutera saken.  

SKOGEN 2/2014

 

Publicerad:
Bild för Lars Åkerman
Lars Åkerman
Frilansjournalist
 • ”Slopa biotopregistrering vid avverkningsanmälan”

  Skogsstyrelsen vill sluta registrera nyckelbiotoper i samband med avverkningsanmälningar. Det framgår av ett förslag som idag går ut på remiss.
 • Annons
 • Virkesupplägg, björk

  Ny fond investerar i Baltikum

  FINANS. Det är ont om skogs­fonder, konstaterade SKOGEN i ett temanummer om investeringar förra året. Men tidigare i somras börsnoterades svenskförvaltade Skogsfond Baltikum. 
 • ”Rangliga plantor blir fin skog med tiden”

  Kategorier: debatt, Peter Engblom
  SKOGENdebatt. Vi håller med skogsägarna om att levererade plantor inte var i fullgott skick,  men vi bedömer att de kommer att ge fin skog med tiden. Det skriver Peter Engblom från SCA Skog Norrplant i en replik.
 • Annons
 • Tv-spelskontroll styr skotare på distans

  Skogforsk utvecklar just nu en skotare som kan köras med fjärrstyrning. Som ett första steg styrs den på distans med en tv-spelskontroll.
 • Artificiell intelligens tar upp kampen mot barkborren

  Med hjälp av artificiell intelligens ska kartor tas fram som visar var risken för angrepp av granbarkborre är som störst. Kartorna kommer att finnas på Skogsstyrelsens webbplats i början av nästa år.
 • Annons