Ny skogs-sajt på gång

Bild för Lars Åkerman Written by Lars Åkerman On the
Bostadssajten Hemnet tänker inrikta sig på privata bostäder och har därför plockat bort skogsfastigheterna på sin säljsajt sedan i höstas.

–Hemnet ska fokusera på privata bostäder. Alla kommersiella fastigheter, som skog, hör inte hemma på sajten i dag. Vi har inte den typen av kunder, slog Carl-Henrik Borg, vd på Hemnet fast nyligen.

Annons
Annons

Begreppet ”gård” ska dock finnas kvar på Hemnet. Då ska det vara avstyckade objekt utan jord- och skog. Ännu finns dock jord- och skogsbruksfastigheter kvar på Hemnet.

Nu finns det en mäklaropinion för en branschgemensam nätsajt, vilket måste vara positivt för de små fristående mäklarna. För jätten LRF Konsult är det också okej.
–Vi tycker det är positivt om branschen kan gå samman om en sajt för jord- och skogsbruk, säger Markus Helin på LRF Konsult.

Olika mäklarfirmor har redan träffats för att diskutera saken.  

SKOGEN 2/2014

 

Publicerad:
Bild för Lars Åkerman
Lars Åkerman
Frilansjournalist
 • Virkesstudion #34 – Baltspecial #2

  I detta avsnitt gästas Virkesstudion av Carl Olén, vd på Skogsfond Baltikum.
 • Annons
 • Vilt i Skogspodden

  Nu finns avsnitt 68 av Skogspodden ute och där pratas en hel del viltbete och tall.
 • ”Sverige beräknar naturskydd ovanligt strängt”

  Kategorier: skyddad skog, LRF
  Det är stora skillnader i uppgifterna om hur mycket natur som är skyddad i Sverige. Naturvårdsverket uppger drygt 14 procent. Men om vi räknade som de flesta andra EU-länder skulle siffran vara 58 procent, menar LRF.
 • Annons
 • Proffskocken bjuder på plättar med drottningsylt och granskott. Foto: Ulla Sundin Beck

  Nyttjar du skogens skafferi?

  Eller hamnar de växter du skördar bara i virkesvältan? Fick du nog av bär- och svampplockning som barn? Eller är skogen ett självklart skafferi som ger dig viltkött, tillbehör och extra smaksättning? Svara på månadens fråga!
 • Virkesförrådet ökar långsammare

  Virkesförrådet i den svenska skogen fortsätter att öka men i långsammare takt, visar Riksskogstaxeringens årliga statistik från SLU (Sveriges lantbruksuniversitet). 
 • Annons