Ny skogs-sajt på gång

Bild för Lars Åkerman Written by Lars Åkerman On the
Bostadssajten Hemnet tänker inrikta sig på privata bostäder och har därför plockat bort skogsfastigheterna på sin säljsajt sedan i höstas.

–Hemnet ska fokusera på privata bostäder. Alla kommersiella fastigheter, som skog, hör inte hemma på sajten i dag. Vi har inte den typen av kunder, slog Carl-Henrik Borg, vd på Hemnet fast nyligen.

Annons
Annons

Begreppet ”gård” ska dock finnas kvar på Hemnet. Då ska det vara avstyckade objekt utan jord- och skog. Ännu finns dock jord- och skogsbruksfastigheter kvar på Hemnet.

Nu finns det en mäklaropinion för en branschgemensam nätsajt, vilket måste vara positivt för de små fristående mäklarna. För jätten LRF Konsult är det också okej.
–Vi tycker det är positivt om branschen kan gå samman om en sajt för jord- och skogsbruk, säger Markus Helin på LRF Konsult.

Olika mäklarfirmor har redan träffats för att diskutera saken.  

SKOGEN 2/2014

 

Publicerad:
Bild för Lars Åkerman
Lars Åkerman
Frilansjournalist
 • Norra Skogsägarna nöjda med 2019

  Kategorier: Norra Skogsägarna
  Norra Skogsägarnas resultat för 2019 landade på 110 miljoner kronor före skatt. Det är en sänkning med 17 miljoner jämfört med året innan. ”Ett gott resultat med tanke på på världsmarknaden”, anser föreningen.
 • Annons
 • Kristina Wallertz

  Doktorsbana började med röjsåg

  PRISTAGARE. I början lockade röjsågen mer än teoretiska studier, men i dag är Kristina Wallertz är en av landets främsta forskare på snytbaggar och annan föryngringsproblematik.
 • Virkesstudion #26 – Besök på Föreningen Skogens nya kontor

  Kategorier: Virkesstudion #26
  Denna gång besöker Virkesstudion tidningen SKOGEN. Där diskuteras aktuella ämnen ur det kommande numret, som exempelvis hur den nya klassningen av massaved fungerar, med chefredaktör Bengt Ek.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Var  besvärlig  med  detaljerna!

  Är virkessäljare för flata i förhandlingen när de säljer sitt virke? Ja. Det tycker i varje fall många som har svarat på månadens fråga från tidningen SKOGEN nyligen.
 • Anpassad gallring ger artskydd

  Kategorier: lavskrika, gallring, artskydd
  Lavskrika behöver täta skogar om den häckar nära bebyggelse. Längre bort från husen kan den häcka i öppna skogspartier. Genom anpassad gallring kan man alltså både bruka skogen och värna lavskrikan.
 • Annons