Ny på jobbet: Pär Johansson

15 oktober 2020 Tidningen SKOGEN kontaktade Pär Johansson som är ny vd på Sydved från den 1 september.

Ny på jobbet: Pär Johansson

1 Kan du berätta lite om vad ditt nya jobb innebär?
– Jag ska leda och utveckla Sydved, ett bolag med 125 anställda som årligen hanterar fem miljoner kubikmeter fast mått under bark och har en omsättning på cirka tre miljarder kronor.

2   Kan du nämna något som känns särskilt roligt respek­tive utmanande?
– Vi håller på att vässa vårt arbetssätt genom bland annat en stor investering i ett helt nytt affärssystem. Det är ett spännande projekt – ökad digitalisering innebär ju både utmaningar och möjligheter. Vi ska bli ännu mer effektiva så att vi kan leva upp till nya krav och förväntningar från skogsägare och industrikunder.

3   Varför ska man jobba på ­Sydved?
– Det är ett väldigt affärsdrivet bolag med högt i tak, korta beslutsvägar och stort engagemang kopplat till vår drivna företagskultur.

4   Har du något fritidsintresse? 
– Fritiden ägnas åt familjen, arbete hemma på gården och lite jakt emellanåt. 

5   Och någon dold talang? 
– Dold talang? Har en hyfsad sångröst och är bra på att memorera sångtexter. Fast det är väl inte så dolt i alla sammanhang, kanske …

Pär Johansson är vd på Sydved sedan den 1 september. Han efterträder Lars Gabrielsson som går i pension. Pär är jägmästare och har  erfarenhet från olika tjänster inom såväl Stora Enso som Sydved, senast som virkeschef på Sydved. 

SKOGEN 9/2020

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb