Hon har tidigare i många år varit delägare och drivit företag med aktiva konferenser och där ansvarat bland annat för jakt och utomhusarrangemang. Hon har också arbetat som naturvägledare och inom vård och omsorg. Det bästa hon vet är att vara i skogen med sina jakthundar. Hon började jaga redan som liten flicka.
– Då arbetade jag tillfälligt inom vården, men arbetet är egentligen väldigt likt. Nu vill jag köpa skog, och det är fler aktörer som vill det. Jobbet handlar om människor, att skapa förtroende och förmedla en känsla. Företaget kostar på mig en utbildning vid Gammelkroppa skogsskola som innebär att jag är där en vecka per månad. Det fungerar fint. 1. Hur skiljer sig ditt nya jobb från det du hade senast?
2. Tycker du som en del andra att skogsbranschen är konservativ?
– Någon gång har jag hört att ”så har det alltid varit, det får du vänja dig vid”. Men om det är något som är mindre bra och som skogsbranschen har haft anledning att betrakta på det sättet, så kanske vi måste ändra oss och vår egen retorik? Jag har dock haft tur och är anställd på ett företag där man vågar ändra och pröva nya sätt att jobba.
3. Vilken är den största utmaningen med jobbet?
– För mig är det vårt interna affärssystem som jag sliter med mest. Allt måste vara rätt innan det går att få ut ett kontrakt. Det är ofta stora affärer man gör, men oavsett summa måste förstås allt vara korrekt.
4. Vad är det bästa med jobbet?
– Att få bygga en relation med kunden – och att få betalt för att vara ute med stolta markägare i deras skogar är verkligen en förmån!
UR SKOGEN skogliga jobb 10/2021