Ny på jobbet Ella Lindgren

Bild för ulla.sundin.beck@telia.com Written by ulla.sundin.bec... On the
Under hösten har Ella Lind­gren börjat som LRF:s försäljnings- och medlemsutvecklingschef, en nyinrättad post.
Tidningen SKOGEN 10/2020Du läser nu ett smakprov ur tidningen SKOGEN.
Testa SKOGEN. Digitala utgåvor ingår»

Hon ingår även i LRF:s ledningsgrupp. Ella kommer närmast från Luftfartsverket där hon var kommunikationsdirektör och hon har erfarenheter från ledande positioner inom SJ, Lernia och Swedbank och flera styrelseuppdrag.

1. Hur skiljer sig ditt nya jobb från ditt förra som kommunikationsdirektör hos Luftfartsverket?
– Det finns fler likheter än man kan tro, men LRF är kanske mer konkret för de flesta. Man ser produkterna från jordbruket och skogen och har en relation till dem. Det är existentiella, livsavgörande frågor där alla LRF:s medlemmar bidrar. 

2. Vad ser du mest fram mot?
– Att tillsammans med kolleger och medlemmar bidra till att LRF fortsätter att ha en ­tydlig position inom de gröna näringarna. 

Annons
Annons

Ella Lind­grenElla Lind­gren3. En gång i tiden var du ­Sveriges yngsta kontorschef inom bank, bara 21 år. Hur gick det till?
– När jag arbetade på kreditavdelningen hörde jag att en kontorschef ville göra något annat i banken. Jag föreslog att vi skulle byta jobb. Kontoret skulle läggas ned, men tillsammans med medarbetarna sattes tydliga mål för att kunderna skulle stanna kvar i banken. Det lyckades vi bra med. 
– Jag vågar prova saker!

4. Vad gör du på fritiden?
– Jag är ofta i naturen, simmar, umgås med familj och ­vänner. Läser mycket, senast Yaa Gyasis roman ”Inte av denna världen” och LRF:s jubileumsbok. 

SKOGEN 12/2020

 

Publicerad:
Bild för ulla.sundin.beck@telia.com
Ulla Sundin Beck
Frilansjournalist
 • Virkesstudion #50 – Årskrönika

  Vad har hänt sen sist? Titta på avsnittet och lyssna på vad Per Hedberg och Carl Johan Moberg har att berätta om framtiden för Virkesstudion. 
 • Annons
 • ”Bra skogsbilvägar ökar konkurrenskraften”

  SKOGENdebatt. Biometria har ett uppdrag av köpare och säljare av virke att inventera skogsbilvägnätet i Götaland. Syftet är att komma åt en del av de stigande kostnader som sänker konkurrenskraften för svensk skog, skriver vd Peter Eklund i en replik.
 • Mera känslor i skogskonflikten

  Konflikter om skogen handlar allt mer om politik och kultur och mindre om tekniska frågor, visar en undersökning från Linnéuniversitetet.
 • Annons
 • Sågverk på högvarv ger höjda timmerpriser

  Stor efterfrågan på sågade trävaror gör att Södra höjer priserna på sågråvara.
 • Styr granbarkborren ditt skogsliv?

  Måste du anpassa skötseln i din skog efter barkborren? Har skogens ekonomi förändrats i grunden? Eller har de senaste åren varit undantag? Svara på månadens fråga!
 • Annons